Çözüldü R5 7600X sistem geç açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CxALy

Megapat
Daha fazla  
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
Ryzen 5 7600X.
G.Skill flare X 5 16x2 CL 36 6000 MHz.

Merhaba arkadaşlar. Mavi ekran hataları alıyordum sürekli ve çözümü EXPO kapatarak sağladım. Bunu araştırırken Memory training ve context restore gibi konularla karşılaştım. En son PC açılış süresi uzayınca anladım. Şimdi bu sorunun kaynağı tam olarak nedir sistemin DDR5 olması mı veya anakart işlemci RAM bölümünden bir değişim ile halledilebilir mi?

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Şu anlık MSI'a mail attım aynı gün cevap attılar. BIOS sürümü önerdiler CMOS'u resetledikten sonra BIOS yükleyip denedim EXPO açık Curve Optimizer -20 ve TDP ayarlarını yaptım şu an için gayet iyi çalışıyor sistem.
Sorma bezdirdi DDR5 keşke DDR4 toplasaydım diyorum bazen monitörü 2K yapsam daha iyi olacaktı.
Yemin ediyorum ya R5 5600 ve 4070 alaydim 2k monitor alaydim tamam gerçekten cok fark ediyor ama su acilma suresi berbat

Yemin ediyorum ya R5 5600 ve 4070 alaydim 2K monitor alaydim tamam gerçekten cok fark ediyor ama su acilma suresi berbat.

Sen yine şanslısın ben 4800 MHz RAM kullanıyorum EXPO açınca Memory managament yiyorum sürekli. BIOS Update ile çözerler inşallah.

Son düzenleme:
Sen yine şanslısın ben 4800 MHz RAM kullanıyorum EXPO açınca Memory managament yiyorum sürekli. BIOS Update ile çözerler inşallah.

İnşallah. XMP deneyebilirsiniz isterseniz.

Açtığım an mavi ekran alıyorum Windows başlamadan manuel olarak 6000'e kendim alıyorum o zaman da CL 50 oluyor
Allah'ım ya ne kadar saçma. İnşallah düzeltirler

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Şu anlık MSI'a mail attım aynı gün cevap attılar. BIOS sürümü önerdiler CMOS'u resetledikten sonra BIOS yükleyip denedim EXPO açık Curve Optimizer -20 ve TDP ayarlarını yaptım şu an için gayet iyi çalışıyor sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hızlı açılıyor mu sistem yani? Öyleyse bende gigabyte mail atayim

Hızlı açılıyor mu sistem yani? Öyleyse bende Gigabyte mail atayim.

Bence mail at açılış süresi için. Benim sorunum aslında EXPO açmak. EXPO açınca mavi ekran yiyordum onun sebebini de DDR5 RAM problemleri olarak yorumladım en son mail attım.

Bence mail at açılış süresi için. Benim sorunum aslında EXPO açmak. EXPO açınca mavi ekran yiyordum onun sebebini de DDR5 RAM problemleri olarak yorumladım en son mail attım.
Attım hocam sağolun tekrardan.

Arkadaşlar size aldığım her bilgiyi iletmek için yazıyorum Ryzen işlemcilerde DDR5 platformu için Samsung b çipli RAM'ler ile ilgili çalışmaları devam ediyormuş sorunların kaynağından birisi bu olabilir RAM alırken çiplere dikkat etmek lazım.

MSI'ın önerdiği BIOS sürümü 7D75V11 açılış süresi 38 saniye civarı EXPO sorunsuz çalışıyor.

Ayrıca bu kombinasyon için BIOS ekranını görmeden Windows açılış ekranına geçiyorsa bilgisayarınız dahili GPU'yu kapatmayın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…