Merhaba arkadaşlar. Mavi ekran hataları alıyordum sürekli ve çözümü EXPO kapatarak sağladım. Bunu araştırırken Memory training ve context restore gibi konularla karşılaştım. En son PC açılış süresi uzayınca anladım. Şimdi bu sorunun kaynağı tam olarak nedir sistemin DDR5 olması mı veya anakart işlemci RAM bölümünden bir değişim ile halledilebilir mi?
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Şu anlık MSI'a mail attım aynı gün cevap attılar. BIOS sürümü önerdiler CMOS'u resetledikten sonra BIOS yükleyip denedim EXPO açık Curve Optimizer -20 ve TDP ayarlarını yaptım şu an için gayet iyi çalışıyor sistem.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Şu anlık MSI'a mail attım aynı gün cevap attılar. BIOS sürümü önerdiler CMOS'u resetledikten sonra BIOS yükleyip denedim EXPO açık Curve Optimizer -20 ve TDP ayarlarını yaptım şu an için gayet iyi çalışıyor sistem.
Bence mail at açılış süresi için. Benim sorunum aslında EXPO açmak. EXPO açınca mavi ekran yiyordum onun sebebini de DDR5 RAM problemleri olarak yorumladım en son mail attım.
Bence mail at açılış süresi için. Benim sorunum aslında EXPO açmak. EXPO açınca mavi ekran yiyordum onun sebebini de DDR5 RAM problemleri olarak yorumladım en son mail attım.
Arkadaşlar size aldığım her bilgiyi iletmek için yazıyorum Ryzen işlemcilerde DDR5 platformu için Samsung b çipli RAM'ler ile ilgili çalışmaları devam ediyormuş sorunların kaynağından birisi bu olabilir RAM alırken çiplere dikkat etmek lazım.