R5 7600X sistem nasıldır?

Bütçe
16000
AM4'e uyumlu olan her soğutucu AM5'e de uyumlu hocam.

Tamamdır hocam sistemin son hali böyle.

Şimdilik almayacağım öyle kafama göre PC topluyorum ama ileride bu tarz bir şey alacağım. Normalde Ryzen 7 5800x3D'li bir sistem topladım ama onun fiyatı bunu bile geçince ve ileriye 5800x3D'nin çıkan son işlemci olduğunu gördüm. Sonra AM5 sistem toplayayım dedim böyle bir sonuç çıktı sizce nasıl?

Kingston Furybeast 8 GB 5200 Mhz DDR5 CL40 KF552C40BB/8 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (şimdilik tek ileride 8x2 yaparım)

Elimde kasa var. Gametech X-cooler şu anki sistemimi satıp almayı düşünüyordum (kasa harici) biraz baktım. Galiba işlemci APU olarak kullanılıyormuş o yüzden tüm sistemi satıp. Kasa dahil ekran kartını biraz geciktirerek iyi bir kasa alabilirim ya da 1000 TL gibi bir fiyata kasa alıp kalan para ile diğer parçaları yükseltebilirim.

Kasa almayıp ekran kartıda alabilirim biraz baktım testlerine FPS değerleri yerlerde 2500 TL gibi bir fiyata RX 5500 XT alabilirim.

Yada bunu alabilirim Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Sıvı soğutma olarak bunu düşündüm. Corsair iCUE H150 CW-9060054-WW 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Belki de 1 2 ay para biriktirip ekran kartını sonradan alırım.

Kaliteli bir hava soğutma yeter mi bu işlemciye?

@messinicocugu hocam bu sistem çok'mu kötü sence nasıl en iyisi nasıl olur kasa yerine sıvı soğutma ekran kartımı almak yoksa APU kullanıp hava soğutmamı almak.
Bence 5500xtnin üzerine biraz daha para ekleyip 2060,6600 alabilirsiniz.5500xt bence iyi bir kart değil.Tabi sizin beklentileriniz önemli ama 300-500 tl fazla vererek daha iyisi alınabilir.

Tamamdır hocam sistemin son hali böyle.

Alınabilir iyi bir sistem hocam.

Bence 5500XT'nin üzerine biraz daha para ekleyip 2060,6600 alabilirsiniz. 5500XT bence iyi bir kart değil. Tabii sizin beklentileriniz önemli ama 300-500 TL fazla vererek daha iyisi alınabilir.

Hocam biraz toparladım normalde g ibaresi olmayan işlemcilerden görüntü alamıyoruz diye biliyordum ama neyse şimdilik APU kullanıp ileride RX 6800 vs. takacağım 3070 Ti falan takarım herhalde.

Bence 5500XT'nin üzerine biraz daha para ekleyip 2060,6600 alabilirsiniz. 5500XT bence iyi bir kart değil. Tabii sizin beklentileriniz önemli ama 300-500 TL fazla vererek daha iyisi alınabilir.

Hocam anlıyor musun bilmem ama internette testlere baktım FPS değerleri çok değişik videoları bırakırım buraya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 9:00

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunda da dakika 0:50

FPS farklarını anlarsın zaten bunun sebebi nedir anlayamadım şimdi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı