R5 7600X sistem stabil bir şekilde açılmıyor

Gokhan.Ocal

Hectopat
Katılım
5 Ekim 2020
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Yaklaşık 10 gündür yeni toplamış olduğum Ryzen sistemimi kullanıyorum daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum ve karşılaştığım sorunlarla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Sistem özellikleri:
İşlemci AMD Ryzen 5 7600X.
Anakart ASUS TUF Gaming X670e Plus.
RAM Kingston Fury 2*8 CL40 5600MHz.
Ekran kartı ASUS TUF RTX3080 10 GB.
PSU ASUS ROG STRIX 850G 80+ 850watt.
Soğutucu Dark X125 kule tipi.
Kasa ASUS Vento.

İşletim sistemi Windows 11 22H2 tüm güncellemeler yapıldı. BIOS güncellemesi ASUS resmi sitesinde yer alan son sürüm ile güncellendi. Ekran kartı sürücüleri güncel ve en son dün yayınlanan sürücüde temiz kurulum ile kuruldu.

Ekran kartı, PSU ve kasa eski sistemimden kalma yeni alınmadı. Soğutucuda da bütçe nedeniyle böyle bir ürün tercih edildi.

Gelelim sistemle ilgili karşılaştığım sorunlara… Öncelikle sistem stabil bir şekilde açılmıyor. Anakart üzerinde yer alan arıza LED'leri yanıyor ve bazen dram LED'inde bazen işlemci LED'inde bazen ise BIOS LED'inde takılı kalıp devam edemiyor. Tekrar kapatıp açtığımda bazen açılıyor bazen tekrar tekrar kapatıp açmak gerekiyor. Bazen açılıyor ama VGA ışığı yanıp kalıyor öylece. Açılırken anakart logosu gelmiyor ve direk Windows pin ekranı geliyor. Bazen ise anakart logosu geliyor ve 3-5 dakika açılmıyor. Bazen ise sistem direk BIOS ekranında takılı kalıyor. Şu ana kadar bir kere bile düzgün bir şekilde açılmadı bilgisayar.

Evet soğutucum çok güçlü değil farkındayım ancak işlemci sıcaklıkları bir saniye içinde 60 derecelerden 80leri gördüğü için daha soğutucu fanları hızlandıramadan sistem kendi kendine kapanıyor. Kasada temperli cam falanda takılı değil ki ısınma sorunu olmasın diye ama işlemci bir anda 80 dereceye çıkıp eğer kapanmazsa aniden 60 dereceye düşüyor yani ısı kontrolü çok dengesiz.

Uyku moduna aldığım zaman RAM'ler üzerinde ki RGB'ler sönmüyor. Anakart üzerindeki TUF logosu RGB'si yanmıyor ama arka RGB'si yanıyor. Oyun oynarken ki sadece PUBG oynuyorum birdenbire oyun çöküyor ve kontrol ettiğimde işlemci sadece 60 derecelerde iken aniden kapanıyor. Bazen masaüstündeyken sistem hiçbir şey açık olmadığı halde kendi kendine kapanıyor. Bazen klavyeyi bazen fareyi görmüyor. Aygıt Yöneticisi'nden baktığımda klavyeyi tanınmayan aygıt görüyor başka bir sefer baktığımda klavyeyi tanımlıyor bu sefer fareyi görmüyor.

Zaman zaman sistemde kendi kendine bir kasılma oluyor ve kapatıp açmadan düzelmiyor. Tabii açmak için bayağı uğraşıyorum. Donanımsal olarak RAM'ler, ekran kartı, SSD ve PSU da sorun olmadığına eminim çünkü eski sistemimde duruyor bundan söküp ona takınca taş gibi çalışıyor.

Eski sistemim i5 9600K ve ASRock Z390 anakart. Dört yıldır hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ondan önce Ryzen 2700 vardı oda böyle tutarsız, kararsız ve stabil çalışmayan bir sistemdi. Bir ara 3600XLI Ryzen sisteme geçip yine sorun yaşayınca hemen iade etmiştim.

Intel fanboyu değilim yanlış anlaşılmasın AMD'yi kötülemek içinde yazmıyorum ama bu platform stabil değil. AMD sever arkadaşlar bozulmasınlar ama forumlarda yaşadığım sorunları araştırınca karşıma hep AMD sistemler çıkıyor. Belki bu sefer AMD işleri yoluna koymuştur diye aldım ama yine hata ettim. Teknobiyotiğe iade için talep oluşturdum ve eğer kabul edilirse hemen iade edip Intel 13. nesil sisteme geçeceğim. AMD tercih etmemde gerekçem anakartın uzun süre destek verecek olmasıydı. Ama varsın Intel destek vermesin zira 2023 yılında şu anda alacağım 13700k işlemciyi eminim ki 2028 başına kadar sorunsuz bir şekilde kullanacağım.

Eğer sistemle ilgili tavsiyeleriniz varsa dinlemeye hazırım.
 
Henüz daha bir sonuç yok eğer fiyat diğer satıcılardan uygunsa alınır neden alınmasın. Sana şöyle bir bilgi de vereyim. Diyelim ki sen anakart aldın ve direk Türkiye cihazı görünüyor ve sen servise göndermek istiyorsun diyelim. Önce ASUS destekten yine yazılı olarak talep oluşturuyorsun ve eğer onaylanırsa ( iki gün süre veriyorlar geri dönüş için ) yine yazılı iletişim ile gönderiyosun. He bir de misal ASUS UPS ile çalışıyor. Yani yaşadığın yerde UPS Kargo yoksa bu sefer UPS'den gönderi verme talebi oluşturuyorsun ve artık hangi gün UPS oraya gelecek olursa öyle kargoya veriyorsun. 😅 yani azizim bu ülkede yaşamak her şekilde zor. Genel olarak Amazon her konuda daha iyi gibime geliyor. Satıcıyla muhatap olmuyorsun direk Amazon hallediyor malı alıyor ilgili yere gönderiyor ya da iade alıyor parasını geri ödüyor falan. Ama Teknobiyotik için henüz olumsuz yorum yapamam sadece prosedürü saçma bulduğumu söylemek istedim ben. He ama bir de şu var ürün alırken uzaktan satış sözleşmesini okumakta fayda var diyelim ürün aldın ve sorun çıktı iade edeceksin diyelim. Açılmış ürünü kullanmasan bile kesinlikle iade almıyolar. Kutuyu bir kere açtın mı tamam artık ne olursa olsun iade alma yok Teknobiyotik'te ancak teknik servise gider yani.

200TL daha verip Amazon veya Sinerji'den almak daha mantıklı bence.
 
Bugün itibariyle öğrendim ki satıcı kim olursa olsun aldığımız ürünün kutusunu açmadan önce seri numarasından Türkiye garantili olup olmadığını sorgulatmak gerekiyor. Ve asus için söylemek gerekirse garanti sorgulama ekranından değil de onarım talebi ekranından sorgulamak gerekiyor. Az önce asustan mail geldi ve içeriğinde anakartımın yurt dışı kayıtlı ve lokal garantili olduğu yazıyor. Yani ED system hangi ülkenin şirketiyse o ülkede garantili. Ben asus garanti sorgulamadan sorguladığım zaman garanti kapsamında görünüyor ama onarım talebi açmak istediğim zaman sadece ED system gönderebilir diyor. Bu da bize tecrübe olsun. Benim merak ettiğim ben şimdi teknobiyotiğe gönderdim anakartı da onlar nereye gönderecek acaba?
 
He ama birde şu var ürün alırken uzaktan satış sözleşmesini okumakta fayda var diyelim ürün aldın ve sorun çıktı iade edeceksin diyelim. Açılmış ürünü kullanmasan bile kesinlikle iade almıyolar. Kutuyu bir kere açtın mı tamam artık ne olursa olsun geri iade alma yok teknobiyotikte ancak teknik servise gider yani.
Eğer ürün ayıplıysa iade almak zorundalar. İade almıyoruz dediklerinde sen de "tamam o zaman" dersen elbette buna seslerini çıkarmazlar. Uğraşacaksınız böyleleri ile. Ben havit marka bir kulaklık aldım. Kulaklığı bluetooth ile bağlayabilmek hem çok zor saçma sapan bir sistemi var hem de bağlandıktan kısa bir süre sonra bağlantı kopuyor. Bariz bir şekilde ürün ayıplı. İadeye gönderdiğimde reddetmişler, üründe arıza yok demişler. Bana geri geldiğinde benim paketlediğim gibi olduğunu gördüm, açıp bakmadan reddetmişler yani. Gerekirse mahkemeye veririm ama yine de ben paramı alırım, yedirmem.
 
Ama sorun zaten malın ayıplı olup olmadığını ispat etmekte. Anakart gibi komplike bir ürünün ayıplı olup olmadığını benim gibi sıradan bir kullanıcı ispat edemez. Şu an itibariyle bana yurt dışı ürünü sattıkları için doğrudan ayıplı mal satmış durumdalar ama ben yine de servisten gelecek sorunu bekleyeceğim. Eğer sorunum giderilmezse teknobiyotiğin mesafeli satış sözleşmesi ürün yurt dışı cihazı olduğundan güme gider ve ben o sözleşmeyi onaylamış olsam dahi bana ayıplı mal sattıklarından iade almak zorunda kalacaklardır. He tabi bunun iade süreci muhtemelen 6-7 ay sürecektir. Tüketici mahkemesi olduğunu sanmıyorum bulunduğum ilçe de.
 
Ama sorun zaten malın ayıplı olup olmadığını ispat etmekte. Anakart gibi komplike bir ürünün ayıplı olup olmadığını benim gibi sıradan bir kullanıcı ispat edemez. Şu an itibariyle bana yurt dışı ürünü sattıkları için doğrudan ayıplı mal satmış durumdalar ama ben yine de servisten gelecek sorunu bekleyeceğim. Eğer sorunum giderilmezse teknobiyotiğin mesafeli satış sözleşmesi ürün yurt dışı cihazı olduğundan güme gider ve ben o sözleşmeyi onaylamış olsam dahi bana ayıplı mal sattıklarından iade almak zorunda kalacaklardır. He tabi bunun iade süreci muhtemelen 6-7 ay sürecektir. Tüketici mahkemesi olduğunu sanmıyorum bulunduğum ilçe de.
Tüketici hakem heyetine başvur, oradan bir şeyler çıkar.
 
TSHH'nin kararına uyan bir tane işletme gördün mü hiç? İllaki mahkeme kararı lazım bizim ülkemiz de ki iade almazlarsa icra işlemi yapabilesin 😅 çoğu zamanda tüketici mahkemesi kararına bile uymuyolar da ancak icra işlemi başlatınca gerekeni yapıyolar. Tüketici mahkemesinin olmadığı yerlerde asliye hukuk mahkemesine daha açılabiliyor. Sorun değil ASUS'un gönderdiği mail bende duruyor zaten. Önümüzdeki cuma günü falan yazarım tekrar teknobiyotiğe anakartın durumu hakkında.

Herkese merhaba. Malumunuz bu konuda sistemle ilgili sorunları yazmıştım. Teknobiyotik en nihayetinde ASUS TUF Gaming X670e anakartı iade alıp bana hediye kodu tanımladı. Hediye kodunu ben istedim onlar para iadesi de yapabileceklerini söylediler. Bende MSI MPG X670e Carbon Wi-Fi satın alarak anakartı ve Arctic Freezer LF2 360 ile de soğutucuyu değiştirdim. Bugün montajını yaptım önce sistem bir türlü açılmadı. CPU ve dram arıza ışıkları sürekli yanık kalıyordu. Sonra işlemciyi ve RAM'leri söküp yeniden taktım, flash ile BIOS güncelledim ve ekran kartını da söküp DP ile anakarttan görüntü almak suretiyle tekrar başlattım ve çalıştı. Daha sonra ise ekran kartını denedim ve çalıştı. Şu an için bir sorun görünmüyor. CPU Z ile stres testine soktum ve işlemci 85 dereceyi geçmedi. Ancak işlemci kullanımı %100 de değildi genellikle 75 civarlarında gezdi. Test konularına pek hakim değilim. Ücretsiz işlemci test programı bilen varsa bilgilerinize talibim. Onun haricinde bu başlıktaki sorun çözülmüştür. Herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Malumunuz bu konuda sistemle ilgili sorunları yazmıştım. Teknobiyotik en nihayetinde ASUS TUF Gaming X670e anakartı iade alıp bana hediye kodu tanımladı. Hediye kodunu ben istedim onlar para iadesi de yapabileceklerini söylediler. Bende MSI MPG X670e Carbon Wi-Fi satın alarak anakartı ve Arctic Freezer LF2 360 ile de soğutucuyu değiştirdim. Bugün montajını yaptım önce sistem bir türlü açılmadı. CPU ve dram arıza ışıkları sürekli yanık kalıyordu. Sonra işlemciyi ve RAM'leri söküp yeniden taktım, flash ile BIOS güncelledim ve ekran kartını da söküp DP ile anakarttan görüntü almak suretiyle tekrar başlattım ve çalıştı. Daha sonra ise ekran kartını denedim ve çalıştı. Şu an için bir sorun görünmüyor. CPU Z ile stres testine soktum ve işlemci 85 dereceyi geçmedi. Ancak işlemci kullanımı %100 de değildi genellikle 75 civarlarında gezdi. Test konularına pek hakim değilim. Ücretsiz işlemci test programı bilen varsa bilgilerinize talibim. Onun haricinde bu başlıktaki sorun çözülmüştür. Herkese teşekkür ederim.
O işlemciyi undervolt etmeden stres testine sokarsanız o değerleri almanız çok normal. Tekli çekirdekte tamam bir sıkıntı yok ama yeni işlemciler çoklu çekirdekte default ayarlarda deli gibi throttle yapar. Soğutucunuz iyi. Kaliteli bir termal macun kullandıysanız eğer undervolt ve frekans ayarlama deneyin.
 
Undervolt yapmayı bilmiyorum. Termal macun olarak kutudan mx5 çıktı ama bende mx4 vardı onu kullandım. Zaten sadece oyun oynuyorum. Sistem düzgün çalışsın daha teknik bilgi gerektiren işlemlere bulaşmak niyetinde değilim. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim :))
 
AM5 Platformda buna benzer sorunları yaşayan çok kişi var. Aylar oldu hala platformu oturtamadılar. EXPO Profilleri nadiren çalışıyor. 7600X, B650 Anakart ve Arctic 360mm kullanıyorum bende. Sistem çok geç açılıyor. Bazen Intel mi alsaydım acaba diyorum sıkılmaya başladım bu durumdan. Sizin sıkıntınız da RAM'lerden kaynaklı olabilir. EXPO Düzgün çalışmıyordur.
 
AM5 Platformda buna benzer sorunları yaşayan çok kişi var. Aylar oldu hala platformu oturtamadılar. EXPO Profilleri nadiren çalışıyor. 7600X, B650 Anakart ve Arctic 360mm kullanıyorum bende. Sistem çok geç açılıyor. Bazen Intel mi alsaydım acaba diyorum sıkılmaya başladım bu durumdan. Sizin sıkıntınız da RAM'lerden kaynaklı olabilir. EXPO Düzgün çalışmıyordur.
Anakart marka model nedir hocam?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı