BIOS ayarlarında yaptığın değişikliklerin neden olduğu sorunları tespit etmek önemlidir. Eğer BIOS ayarlarıyla ilgili bir sorun yaşadıysan, BIOS'a erişip ayarları sıfırlamayı deneyebilirsin. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra sorun yaşadıysan, daha önceki BIOS sürümüne geri dönmeyi düşünebilirsin. Bu, bazen uyumsuzlukları çözebilir. Sarı veya kırmızı ışığın yanması, genellikle donanım sorunlarını gösterebilir. Bağlantıları ve bileşenleri tekrar kontrol etmeli ve sağlam olduklarından emin olmalısın. RAM ayarlarını değiştirdiğinde sorun yaşadıysan, RAM modüllerini yeniden yerine yerleştirmeyi veya farklı slotlarda denemeyi düşünebilirsin. Kasanın alt ve üst fanlarının çalışmaması, sıcaklık sorunlarına ve sistemin istikrarsız çalışmasına neden olabilir? Fan bağlantılarını kontrol etmeli ve gerekirse fanların sağlıklı çalıştığından emin olmalısın. Yavaş açılma sorunu, işletim sistemi veya donanım sorunlarından kaynaklanabilir. Öncelikle işletim sistemini güncel tutmak ve gereksiz programları otomatik başlangıçtan kaldırmak iyi bir adım olabilir. Ayrıca sabit disk veya SSD sağlığını kontrol etmek de önemlidir.