R5 7600X sistemde anakartta kırmızı turuncu LED ışığı yanıyor ve sistem açılmıyor

Varbee

Hectopat
Katılım
30 Ağustos 2019
Mesajlar
65
RAM
XPG Lancer 16GB 6400MHz
Ekran kartı
RTX 4070
Anakart
MSI B650P Wi-Fi
İşlemci
R5 7600x
Merhaba iyi Sosyaller, dün yeni bir PC kurdum kablolamayı yaptım BIOS'ta 2 ayarı değiştim bilgisayar ayarları kaydettim yeniden başlat dedim geri gelmedi PC güçle kapatınca da sarı kırmızı ışık yanmaya başladı. BIOS pilini çıkardım taktım düzeldi, BIOS'u güncelledim, RAM ayarını değişince yine aynı durum oldu. Ve şu an o 2 ışık yanıyor, nasıl düzeltirim? Ve kasanın alt ve üst fanı dönmüyor.

Bilgisayar açılırkende çok yavaş açılıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarında yaptığın değişikliklerin neden olduğu sorunları tespit etmek önemlidir. Eğer BIOS ayarlarıyla ilgili bir sorun yaşadıysan, BIOS'a erişip ayarları sıfırlamayı deneyebilirsin. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra sorun yaşadıysan, daha önceki BIOS sürümüne geri dönmeyi düşünebilirsin. Bu, bazen uyumsuzlukları çözebilir. Sarı veya kırmızı ışığın yanması, genellikle donanım sorunlarını gösterebilir. Bağlantıları ve bileşenleri tekrar kontrol etmeli ve sağlam olduklarından emin olmalısın. RAM ayarlarını değiştirdiğinde sorun yaşadıysan, RAM modüllerini yeniden yerine yerleştirmeyi veya farklı slotlarda denemeyi düşünebilirsin. Kasanın alt ve üst fanlarının çalışmaması, sıcaklık sorunlarına ve sistemin istikrarsız çalışmasına neden olabilir. Fan bağlantılarını kontrol etmeli ve gerekirse fanların sağlıklı çalıştığından emin olmalısın. Yavaş açılma sorunu, işletim sistemi veya donanım sorunlarından kaynaklanabilir. Öncelikle işletim sistemini güncel tutmak ve gereksiz programları otomatik başlangıçtan kaldırmak iyi bir adım olabilir. Ayrıca sabit disk veya SSD sağlığını kontrol etmek de önemlidir.
 
Tek RAM kullanıyorsanız soldan 2. slota takıp deneyin, çift ise 2 ile 4, 6000 MHz'i geçmeyin.

Çift RAM. Neden geç miyim 6000'i?
Şu an görüntü gelmiyor ekrana.

BIOS ayarlarında yaptığın değişikliklerin neden olduğu sorunları tespit etmek önemlidir. Eğer BIOS ayarlarıyla ilgili bir sorun yaşadıysan, BIOS'a erişip ayarları sıfırlamayı deneyebilirsin. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra sorun yaşadıysan, daha önceki BIOS sürümüne geri dönmeyi düşünebilirsin. Bu, bazen uyumsuzlukları çözebilir. Sarı veya kırmızı ışığın yanması, genellikle donanım sorunlarını gösterebilir. Bağlantıları ve bileşenleri tekrar kontrol etmeli ve sağlam olduklarından emin olmalısın. RAM ayarlarını değiştirdiğinde sorun yaşadıysan, RAM modüllerini yeniden yerine yerleştirmeyi veya farklı slotlarda denemeyi düşünebilirsin. Kasanın alt ve üst fanlarının çalışmaması, sıcaklık sorunlarına ve sistemin istikrarsız çalışmasına neden olabilir? Fan bağlantılarını kontrol etmeli ve gerekirse fanların sağlıklı çalıştığından emin olmalısın. Yavaş açılma sorunu, işletim sistemi veya donanım sorunlarından kaynaklanabilir. Öncelikle işletim sistemini güncel tutmak ve gereksiz programları otomatik başlangıçtan kaldırmak iyi bir adım olabilir. Ayrıca sabit disk veya SSD sağlığını kontrol etmek de önemlidir.

Kablolamayı düzgün yaptığımı düşünüyorum bütün bulduğum kabloları düzgün yerine taktım BIOS pilini çıkarıp taktığımda ekran gelmişti Windows'u falan kurdum yeniden başlatmada sorun yaşadım güç tuşuna bastıktan sonra ışıklar yandı ekran gelmedi ama güç tuşuna basmazsamda PC ne yeniden başlatıyor ne de kapanıyor fanlar boş dönüyor sadece.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_6134.jpeg
    IMG_6134.jpeg
    192,2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_6132.jpeg
    IMG_6132.jpeg
    211,3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_6131.jpeg
    IMG_6131.jpeg
    299,6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_6133.jpeg
    IMG_6133.jpeg
    269,2 KB · Görüntüleme: 11
Sağdaki RAM'i sökün, tek RAM kalsın, görüntü yine gelmezse, tekrar BIOS sıfırlayın, tek RAM ile açıp, RAM frekansını ayarlayıp sistemi kapatıp 2. RAM'i ekleyin, bahsettiğim ayarı da aktif edin, AMD DDR5 biraz sorunlu.

Hocam tek RAM'de açılıyor. Dediğiniz ayarları yaptım 2 RAM'i takınca ekran gelmiyor ışıklar yanıyor. Tek RAM'de de ışıklar yanıyor bir süre sonra sönüp beyaz ışık yanıyor ve sistem yavaş açılıyor.
 
O şekilde değil, tek RAM o anakartta 2. slota takılacak, sizin yapmanız gereken, 4. slota 2. RAM'i taktığınızda sorun başlıyor, o RAM'i tek olarak 2. slota takın, görüntü verecek mi bakın.

RAM'in biri tek olarak görüntü veriyor, diper RAM tek olarak görüntü veriyor mu?

Yok hocam 1 RAM'i tek tek bütün slotlarda denedim 1 hariç sadece 4'te çalıştı. Yani RAM tek 4. slotta takılı iken çalışıyor diğer şekilde hiç çalışmıyor.
 

Geri
Yukarı