R5 8400F işlemcide sıcaklık dalgalanması sorunu nasıl çözülür?

Davaro

Hectopat
Daha fazla  
Yeni aldığım AMD Ryzen 5 8400F işlemciyi dün oyuna girip denemek istedim performansı nasıl diye. MSI Afterburner'da 95 dereceleri gördüğümde oyundan çıktım. Başka oyunlarda 55-60 derecelerde geziyordu. Stok fan kullanıyorum. Biraz araştırma yaptıktan sonra AIDA 64 ile stres testine soktum sıcaklık 22 derecede stabil olarak gözüktü. Aynı anda MSI Afterburner'dan takip ettiğimde sıcaklık 95 derecedeydi. Hangisinin doğru olduğunu anlayamadım. Stres testini 5 dakika yaptım bir sorun olmadı bilgisayarda. Fotoğrafı koyacağım bir bakarsanız ve fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• asdasda.jpg
    asdasda.jpg
    760,2 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığım AMD Ryzen 5 8400F işlemciyi dün oyuna girip denemek istedim performansı nasıl diye. MSI Afterburner'da 95 dereceleri gördüğümde oyundan çıktım. Başka oyunlarda 55-60 derecelerde geziyordu. Stok fan kullanıyorum. Biraz araştırma yaptıktan sonra AIDA 64 ile stres testine soktum sıcaklık 22 derecede stabil olarak gözüktü. Aynı anda MSI Afterburner'dan takip ettiğimde sıcaklık 95 derecedeydi. Hangisinin doğru olduğunu anlayamadım. Stres testini 5 dakika yaptım bir sorun olmadı bilgisayarda. Fotoğrafı koyacağım bir bakarsanız ve fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Hocam o işlemciye stok fan çok yetersiz acilinden hava soğutma alın

Hocam o işlemciye stok fan çok yetersiz acilinden hava soğutma alın
başka oyunda 55 dereceyi geçmiyor ama. Sıcaklık dalgalanması çok fazla bi 95 dereceyi görüyor bi 55 dereceyi arasında 1-2 saniye ya var ya yok. Ayrıca 5 dk lık stres testinde 22 dereceyi geçmedi işlemci.

10 Dakikalık stres testi sonucu stabil 24 derecede kaldı normalde yükselmesi lazım değil mi ısının ?

Dosya Ekleri

• fdfd.jpg
    fdfd.jpg
    767,9 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı