R5 9600 - RTX 5060 Ti sistem nasıldır?

Son şekliyle sistem şu şekilde hepsini en ucuzundan seçtim ve fiyat 45bin TL'ye düştü.
İşlemci:

AMD Ryzen 5 7500F​

Anakart:

Gigabyte B650M S2H​

RAM:

Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM​

Ekran kartı:

Palit NVIDIA GeForce RTX5060 Ti​

Kasa: Frisby FC-9430G 650W 80+4X RGB mesh Gaming kasa.
İşlemci soğutucu: Rampage octagon C60 siyah 57CFM 1800RPM 2x12cm ARGB AM5/LGA1700 uyumlu hava soğutmalı CPU fan.
SSD: Sandisk Extreme 2TB 5150 MB-4850 MB M.2 NVMe SSD. Sizce iyi mi? Gereksiz pahalı olmuş veya yakın fiyata daha iyisi var tarzı önerileriniz varsa bekliyorum.

Sabah kalktığımda bakacağım hocam takipte kalın. Daha iyi duruyor gene de.

Hocam buraya yazacaklarım sistemin fiyatını arttırabilir. Kaliteli gördüğüm ürünleri atacağım. Hem performans, hem kafa rahatlığı, hem de sıkıntısız şekilde yıllar gidebilecek bir sistem için bunları öneriyorum:

RAM olarak bunu almanızı öneriyorum.

Hocam kasa olarak onu almak yerine şu kasayı alabilirsiniz. Hem Frisby'nin PSU'ları yerine Thermaltake gibi güzel bir markanın PSU'larını kullanmış olursunuz. Voltaj sapmaları veya daha büyük sorunlarla hiç uğraşılmaz.

Rampage octagon C60 yerine ise Thermalright Phantom Spirit 120 SE alın. Çok daha iyi. Hatta neredeyse aynı fiyata.

ARGB'siz.

ARGB'li.

SSD'ye baktım fakat pek bilgi bulamadım. Video düzenleme, çok büyük dosya transferleri falan yapacaksanız 800 TL daha fazla vererek şunu alabilirsiniz. Ama oyun oynayacaksanız. SanDisk yeterli gibi ama sıkıntılı. Reddit'te falan bayağı konu açmışlar. Uğraşmak istemiyorum diyorsanız, attığım SSD'yi alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sabah kalktığımda bakacağım hocam takipte kalın. Daha iyi duruyor gene de.

Hocam buraya yazacaklarım sistemin fiyatını arttırabilir. Kaliteli gördüğüm ürünleri atacağım. Hem performans, hem kafa rahatlığı, hem de sıkıntısız şekilde yıllar gidebilecek bir sistem için bunları öneriyorum:

RAM olarak bunu almanızı öneriyorum.

Hocam kasa olarak onu almak yerine şu kasayı alabilirsiniz. Hem Frisby'nin PSU'ları yerine Thermaltake gibi güzel bir markanın PSU'larını kullanmış olursunuz. Voltaj sapmaları veya daha büyük sorunlarla hiç uğraşılmaz.

Rampage octagon C60 yerine ise Thermalright Phantom Spirit 120 SE alın. Çok daha iyi. Hatta neredeyse aynı fiyata.

ARGB'siz.

ARGB'li.

SSD'ye baktım fakat pek bilgi bulamadım. Video düzenleme, çok büyük dosya transferleri falan yapacaksanız 800 TL daha fazla vererek şunu alabilirsiniz. Ama oyun oynayacaksanız. SanDisk yeterli gibi ama sıkıntılı. Reddit'te falan bayağı konu açmışlar. Uğraşmak istemiyorum diyorsanız, attığım SSD'yi alabilirsiniz.

Hocam teşekkür ederim emeğine sağlık.

Son şekliyle sistem şu şekilde hepsini en ucuzundan seçtim ve fiyat 45bin TL'ye düştü.
İşlemci:

AMD Ryzen 5 7500F​

Anakart:

Gigabyte B650M S2H​

RAM:

Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM​

Ekran kartı:

Palit NVIDIA GeForce RTX5060 Ti​

Kasa: Frisby FC-9430G 650W 80+4X RGB mesh Gaming kasa.
İşlemci soğutucu: Rampage octagon C60 siyah 57CFM 1800RPM 2x12cm ARGB AM5/LGA1700 uyumlu hava soğutmalı CPU fan.
SSD: Sandisk Extreme 2TB 5150 MB-4850 MB M.2 NVMe SSD. Sizce iyi mi? Gereksiz pahalı olmuş veya yakın fiyata daha iyisi var tarzı önerileriniz varsa bekliyorum.

Anakarti degistirmen gerek. Secure Boot sorunu ve soket yakma problemi var. Ram olarakta CL30 bir RAM al.

Kasayı kesinlikle degistir. Ozellikle icindeki PSU bomba gibi. @yusuf7878

SSD yukarida atilan Exceria Pro al.

Sogutucu olarakta atilan Phantom Spiriti al.

En uygun fiyatli 5060Ti bu. Butce ilk sisteme bakarsak 50K bandina cikiyorsa 5070 veya 9070 XT al.

Anakarti degistirmen gerek. Secure Boot sorunu ve soket yakma problemi var. RAM olarak da CL30 bir RAM al.

Sogutucu olarak da atilan Phantom Spirit'i al.

En uygun fiyatli 5060 Ti bu. Bütçe ilk sisteme bakarsak 50k bandina cikiyorsa 5070 veya 9070 XT al.

Kxy'nin dediği gibi kasanın içindeki psu bomba. DC-DC versiyonu olsa belki alınabilir ama önermem. Kasa ve PSU olarak bu ikili alınabilir:

Bütçe artarsa:

Son düzenleme:
Anakarti degistirmen gerek. Secure Boot sorunu ve soket yakma problemi var. RAM olarak da CL30 bir RAM al.

Sogutucu olarak da atilan Phantom Spirit'i al.

En uygun fiyatli 5060 Ti bu. Bütçe ilk sisteme bakarsak 50k bandina cikiyorsa 5070 veya 9070 XT al.

Anakart, kasa+PSU, RAM ve SSD değişecek o zaman peki anakartta bilindik bir marka seçeneği yok mu BIOSTAR değil de ASUS MSI gibi bir marka almayı tercih ederim. Ekran kartı olarak da 4070 Super düşünüyorum. Bütçe maksimum 50 bin civarı olur.

Anakart, kasa+PSU, RAM ve SSD değişecek o zaman peki anakartta bilindik bir marka seçeneği yok mu BIOSTAR değil de ASUS MSI gibi bir marka almayı tercih ederim. Ekran kartı olarak da 4070 Super düşünüyorum. Bütçe maksimum 50 bin civarı olur.

Bu butcede yok hocam. Biostar bilinen bir marka. Bu butcedeki en dolu anakart denebilir. 4070 Super ile 5070 ayni fiyattaydi en son.

Butceyi zorlayabiliyorsaniz kesinlikle 5070 alin.

Eline sağlık vallahi bir de galiba 4070 Super alacağım 6 bin lira daha pahalı ama hem 192 bit hem de güç olarak da 5060 Ti'dan daha güçlü.

Size kalmış hocam tercih meselesi o kısım. Arkadaşında dediği gibi anakart kötü, gene de ben bir şey önermedim. Pek sıkıntı olmaz diye.
Bunu alabilirsiniz anakart olarak. Bir de o sisteme 16 GB RAM az kalır diye 32 GB attım. Gelecek içinde iyi olur sonra almak zorunda kalmazsınız. Ekran kartı olarak bu durumda 5070 öneririm.

https://www.akakce.com/ekran-karti/...roc-192-bit-gddr7-12-gb-fiyati,987924889.html (28.000 bin TL)

https://www.akakce.com/ekran-karti/...oc-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,507253752.html (30.224 bin TL)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı