R5 9600 RX 9070 XT bilgisayar oyundayken sinyal yok deyip uyku moduna geçiyor

• Konuyu başlatan Merax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 48

Merax

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, çok büyük bir sorunum var. Bilgisayarımda oyun oynayamıyorum. Sistemimi yazayım, sonra da olayı anlatayım.

RX 9070 XT, AMD Ryzen 9600, 2x16 Lexar Thor RAM, Dell G2724D 2K monitör, Prime B650M-R anakart, FSP Hydro K Pro 750W 80+ güç kaynağı.

Bu sistemle normalde sorun yok ama oyuna girince bir 5 dakika falan geçiyor, ardından ekran bir anda kapanıyor. "Scanning for Signal" diyor, "No HDMI Signal from your device" diyor ve uyku moduna alıyor kendini. Sistemi kasadan yeniden başlatmadan veya kapatıp açmadan ekran gelmiyor. DP kablosuyla yaşıyordum, HDMI takınca birkaç gün düzeldi ama ardından yine başladı sorun. Oyun oynayamıyorum, çok sinir olmaya başladım. Acaba güç kaynağımın watt'ı mı yetersiz geliyor? Ama alırken bana yeterli demişlerdi. Örnek: Bannerlord'da 2K en yüksek grafik 1500 kişilik bir savaşta kapanıyor. FurMark testi de yaptım 1 dakikalık. Çözebilir misiniz?
1764959280601.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarınız ne alemde?1 dakikalık Furmark'tan bir şey anlayamazsınız. 10-15 dakika kadar çalıştırın, yanına Hwinfo açarak PSU voltaj değerlerinin ve sıcaklıkların görüntüsünü yük altındayken alıp paylaşın. Doğrudan OCCT Power testi açıp oradan voltaj tablolarını da paylaşın.

PSU'nuz doğrudan 750W verebiliyor ama 9070XT 500W'lara spike atan bir kart. PSU'nuz ani yükleri dengeleyemiyor olabilir.

Bir diğer ihtimal de RAM. RAM'leri kontrol edin.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarınız ne alemde?1 dakikalık Furmark'tan bir şey anlayamazsınız. 10-15 dakika kadar çalıştırın, yanına Hwinfo açarak PSU voltaj değerlerinin ve sıcaklıkların görüntüsünü yük altındayken alıp paylaşın. Doğrudan OCCT Power testi açıp oradan voltaj tablolarını da paylaşın.

PSU'nuz doğrudan 750W verebiliyor ama 9070XT 500W'lara spike atan bir kart. PSU'nuz ani yükleri dengeleyemiyor olabilir.

Tamamdır hocam OCCT Power testi yapıp size ileteceğim buradan.

1764962169248.png

Buyrun hocam 16dkda bi sorun cıkmadı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı