R5 9600X Sistem alınır mı?

Martian95

Megapat
Daha fazla  
Herkese selam, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve fikirlerinizi almak istiyorum. Şu anki sistemim:
• Ekran kartı: RX 6600 XT.
• İşlemci: Ryzen 5 5600X.
• Anakart: MSI B550 Tomahawk.
• RAM: 16 GB.

Toplamayı düşündüğüm sistem:
• Anakart: MSI Pro B650M-B
• İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X.
• RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL36 DDR5.

Aklımdaki sorular:
1. Bu sistem 2K oyun performansı için yeterli olur mu? Şu an ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorum ama ileride yükseltme yapabilirim. (1-2 ay sonra ekran kartını alacağım)

Aklımdaki ekran kartı; 7900XTX sizce yeterli olur mu?

2. Yeni AMD ekran kartlarını beklemeye değer mi? Yoksa RTX 4070 veya 4070 Ti gibi bir karta yönelmek daha mantıklı mı?
3. Bu sistem yerine farklı bir öneriniz var mı? Bütçeyi çok fazla artırmadan daha iyi bir kombinasyon yapabilir miyim?

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

RX 7900XTX iyi bir ekran kartı. Eğer ağırlıklı olarak FPS oyunu oynayacaksan yeni seriyi bekleme bence. AAA oyunlar oynayacaksan bekleyebilirsin. 9600X önermem. Rakamlar dolayısıyla güçlü gibi dursa da Ryzen 7600X gücünde diye hatırlıyorum. 4070 ve super almanı da önermem. Onlar RX 7800XT'den biraz güçlü denebilir. Anakart da başka bakmalısın.

Maksimum bütçe nedir?
Bir de o anakarti listenize hiç almamak uzere çıkarın.

Bütçe bilmiyorum çünkü bir anakarta 13K vermek istemiyorum biraz F/P tutuyorum o yüzden fikir istedim sistem önerisi için.

RX 7900XTX iyi bir ekran kartı. Eğer ağırlıklı olarak FPS oyunu oynayacaksan yeni seriyi bekleme bence. AAA oyunlar oynayacaksan bekleyebilirsin. 9600X önermem. Rakamlar dolayısıyla güçlü gibi dursa da Ryzen 7600X gücünde diye hatırlıyorum. 4070 ve super almanı da önermem. Onlar RX 7800XT'den biraz güçlü denebilir. Anakart da başka bakmalısın.
AAA oyun ve fps online rekabetçi oyunlar oynuyorum. Anakart önerisinde bulunabilir misin? Veya ekran kartı.

13k'lik anakart almaniza gerek yok ama 7-8k bandinda olur VRM'i duzgun olanlar.

Simdilik 6.2k, bu fiyat bandindaki en iyi anakart bu. 7k civarindaydi gecenlerde.

Optimum performans icin ram'leri 6000mhz cl30 sec, 7900xtx gayet guzel kart bu arada ama yeni kartlari beklesen fena olmaz acelen yoksa. 7900xtx kadar guclu fakat rt performansi daha iyi kart gelebilir.

13K'lik anakart almaniza gerek yok ama 7-8k bandinda olur VRM'i duzgun olanlar.

Simdilik 6.2K, bu fiyat bandindaki en iyi anakart bu. 7K civarindaydi gecenlerde.

Optimum performans icin RAM'leri 6000MHz CL30 sec, 7900XTX gayet guzel kart bu arada ama yeni kartlari beklesen fena olmaz acelen yoksa. 7900XTX kadar guclu fakat RT performansi daha iyi kart gelebilir.

Teşekkür ederim hocam peki DLSS yüzünden NVIDIA geçesim var büyük bir şey kaçırır mıyım geçmesem? Kart için acelem yok beklerim ama fiyatı yüksekten çıkar mı?

Tercih meselesi, ben ekran kartinda ham guc ve native cozunurluk ariyorum, upscaler sevmiyorum. En azindan simdilik sevmiyorum, belki gelecekte. 4k ve RT ile oynayacagim deseydin kesinlikle Nvidia onerirdim cunku 4k'da duzgun bir upscaler olmadan AAA oyun oynanmiyor maalesef (bu da dupeduz sacmalik ama yapacak bir sey yok). 2k'da ham gucle native cozunurlukte oynamani oneririm ama tamamen kisisel tercih. RT kullanmayacaksan bence upscaler'a gerek yok senin icin. Kullanacaksan yeni kartlari bekle, cok bir sey kalmadi, fiyatini tam kestiremiyorum hocam.

Islemciyi ryzen 5 7600 veya 7500f bile yapsan olur 2k'da, performans farki minimal olur. Asil fark koyan ekran karti olur, butcen kısıtliysa islemciyi 7600 veya 7500f secip parayi ekran kartina yatir. Birim maliyetle en fazla performans artışını ekran karti upgrade'i verir sana.

Anakart meselesine de dikkat et, ilk sectigin anakart power limitli, cinebench falan yapsan ben niye dusuk skor aliyorum dersin :)

Tercih meselesi, ben ekran kartinda ham guc ve native cozunurluk ariyorum, upscaler sevmiyorum. En azindan simdilik sevmiyorum, belki gelecekte. 4K ve RT ile oynayacagim deseydin kesinlikle NVIDIA onerirdim cunku 4K'da duzgun bir upscaler olmadan AAA oyun oynanmiyor maalesef (bu da dupeduz sacmalik ama yapacak bir şey yok). 2K'da ham gucle native cozunurlukte oynamani oneririm ama tamamen kisisel tercih. RT kullanmayacaksan bence Upscaler'a gerek yok senin icin. Kullanacaksan yeni kartlari bekle, cok bir şey kalmadi, fiyatini tam kestiremiyorum hocam.

Islemciyi Ryzen 5 7600 veya 7500F bile yapsan olur 2K'da, performans farki minimal olur. Asil fark koyan ekran karti olur, bütçen kısıtliysa islemciyi 7600 veya 7500F secip parayi ekran kartina yatir. Birim maliyetle en fazla performans artışını ekran karti Upgrade'i verir sana.

Anakart meselesine de dikkat et, ilk sectigin anakart Power limitli, Cinebench falan yapsan ben niye dusuk skor aliyorum dersin :)

RT dediğin Ray Tracing ise neredeyse umursamıyorum ben o özelliği. Peki 7900XTX yeterli olur mu yani RT vs upscale istemezsem?

RT dediğin Ray Tracing ise neredeyse umursamıyorum ben o özelliği. Peki 7900XTX yeterli olur mu yani RT vs upscale istemezsem?
7900xtx ham gucte canavardir, tabi ki yeterli olur. Bunun icin birkac benchmark izleseniz bile yeterli olur. RT kullanmayacaksan upscale niye kullanip suni kare gormek isteyesin ki.

1738450138976.png

7900XTX ham gucte canavardir, tabii ki yeterli olur. Bunun icin birkac benchmark izleseniz bile yeterli olur. RT kullanmayacaksan upscale niye kullanip suni kare gormek isteyesin ki.

Eki Görüntüle 2414187

Anladım hocam senin attığın anakartı alacağım da RAM önerisi bulunabilir misin yoksa benim attığım olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı