R5 9600X ve DDR5 sistem için anakart önerisi

Farkları nedir? Neden almalıyım? Açıklayabilir misiniz? Birçok ürün baktım kafayı yiyeceğim artık :D

Özellik olarak Gigabyte daha önde gerek 7600MHz OC desteklemesi, gerek VRM sayısı ve de en önemlisi PCI-e gen. 5x4 (16GB/s) desteklemesi MSI'in bu fiyat aralığında hiçbir anakartında gen5 SSD desteği yok.

Aslında evet bakınca fark ettim Gaming Plus'ta 8+8 güç girişi varken Gigabyte'te 8+4 ayrıca SSD portu da daha fazla Gigabyte'te alın hocam.

Aslında evet bakınca fark ettim Gaming Plus'ta 8+8 güç girişi varken Gigabyte'te 8+4 ayrıca SSD portu da daha fazla Gigabyte'te alın hocam.
Aklıma yatmayan tek şey cpu güç girişi bazı daha düşük fiyatlılarda bile 16 pin var ama bu ve bunun benzeri kartlarda 12 var. Çok önemli bir fark yaratır mı?

Aklıma yatmayan tek şey CPU güç girişi bazı daha düşük fiyatlılarda bile 16 pin var ama bu ve bunun benzeri kartlarda 12 var. Çok önemli bir fark yaratır mı?

Kullanacağın işlemciye göre değişir hocam o mesela Ryzen 5 7500F gibi bir işlemciyi baz alırsak tek 8 pin bile yeterli oluyor ancak 7 ve 9 serileri için 16 daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı