R5 M330 ekran kartı devreye girmiyor

staufen

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar,
Elimde bulunan laptopun asıl ekran kartımı algılamaması gibi bir sorunla karşı karşıyayım. Şöyle ki aygıt yöneticisinde, görüntü bağdaştırıcılarında 2 kart gözüküyor. Biri AMD Radeon R5 M330, diğeri ise AMD Radeon R5 Graphics. Fakat oyunlarda bile AMD Radeon R5 Graphics'i kullanıyor. Ben M330'u kullanmasını istiyorum çünkü o daha iyi ve daha iyi verim alacağımı düşünüyorum. Nasıl diğer ekran kartına geçeceğim?

Dosya Ekleri

• weyy.jpg
    weyy.jpg
    14,9 KB · Görüntüleme: 204
Selamlar,
Elimde bulunan laptopun asıl ekran kartımı algılamaması gibi bir sorunla karşı karşıyayım. Şöyle ki aygıt yöneticisinde, görüntü bağdaştırıcılarında 2 kart gözüküyor. Biri AMD Radeon R5 M330, diğeri ise AMD Radeon R5 Graphics. Fakat oyunlarda bile AMD Radeon R5 Graphics'i kullanıyor. Ben M330'u kullanmasını istiyorum çünkü o daha iyi ve daha iyi verim alacağımı düşünüyorum. Nasıl diğer ekran kartına geçeceğim?
Sisteminiz APU sistem. Yani paylaşımlı sistem. Ekran kartı zorlanınca ikinci ekran kartına otomatik geçiş yapar. Oyun açıkken görev yöneticisine bakarsanız GPU 1 diye yazar zaten. Güç seçeneklerinden yüksek performans olarak ayarlamanız yeterlidir.

Selamlar,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
AMD ayarlarını kurcalarsan belki buna benzer bir şey bulursun.

Sisteminiz APU sistem. Yani paylaşımlı sistem. Ekran kartı zorlanınca ikinci ekran kartına otomatik geçiş yapar. Oyun açıkken görev yöneticisine bakarsanız GPU 1 diye yazar zaten. Güç seçeneklerinden yüksek performans olarak ayarlamanız yeterlidir.
Zaten yüksek performans işaretli, amd radeon ayarlarında gpu1 ve gpu2 olarak gösteriyor. Gpu1 R5 Graphics, Gpu2 M330 değiştirilebilir yazıyor, fakat değiştiremiyorum.Yani herhangi bir oyunda bile gpu1'i görüyor gpu2'yi görmesini istediğim halde.

Selamlar,

Hangi oyunlarda verim alamıyorsun.

Sanırım aynı cihaza sahibiz benim de birebir seninle aynı 2 adet ekran kartım var ve 3 yıldır M330 CPU2'yi kullanamıyorum. Sanırsam cihazların tümünde böyle bir skınıtı var ne kadar araştırma yapsamda kimse yardımcı olamadı üzgünüm :(

Selam, ben onun nasıl yapildigini biliyorum. Yuzde yuz olacak, bak oncelikle AMD Radeon'un eski surumunu indirmen gerek yani AMD Radeon Crimson ReLive 17.4.2'yi indiriceksin ve eski driverini kaldıracaksın. Sonra dedigim surucuyu kuracaksin, sonra DxDiag'a bak ekran kartin oraya gelmis olacak ve artik calisicak GTA 5'de falan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, ben onun nasıl yapildigini biliyorum. Yuzde yuz olacak, bak oncelikle AMD Radeon'un eski surumunu indirmen gerek yani AMD Radeon Crimson ReLive 17.4.2'yi indiriceksin ve eski driverini kaldıracaksın. Sonra dedigim surucuyu kuracaksin, sonra DxDiag'a bak ekran kartin oraya gelmis olacak ve artik calisicak GTA 5'de falan.

Sabirsizlikla bekliyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı