R5 m430 Laptop GTA 5 GPU Kullanımı Düşmesi

burak45230

Hectopat
Daha fazla  
Şöyle başlayayım; i3 r5 m430 bir ekran kartlı laptopa sahibim. 8GB RAM var 1600 MHz DDR3L. Resident Evile 7 sıkıntı yok. GPU kullanımı %99 sürekli. FPS 30 -40 arası. Ayarları düşük ve orta karışık. İşlemci ve ekran kartı sıcaklık 70 max 75 derece. Sıkıntısız saatlerce oynuyorum. Gel gelelim GTA 5 ve League Of Legends'e. GTA 5'te ilk 5 dk GPU kullanımı 99 sonrasında düşüyor 50'ye-60'a. Sıcaklık 70 civarı. Buna paralel olarak FPS'de zaten 30-40 civarı oynarken 20'lere 15'lere düşüyor. Bu sebeple takılmalar başlıyor. Ama bu sürekli devam etmiyor. Mesela zaman zaman yine 99 oluyor ama çoğu zaman %60 civarı dolanıyor. Aynı şekilde LoL'de. Ama LoL'de Vsync açıp oynuyorum 60FPS sabitleniyor. O kadar problem olmuyor. Tek sıkıntı kalabalık anlarda yine GPU kullanımı bir anda yükselemiyor diye sanırım 60'dan 45'lere felan iniyor FPS. Bu sıkıntılarımın cevabını hiçbir yerde bulamadım. Bulabileceğimi de sanmıyorum.Tatmin edici cevap bekliyorum ki bu sıkıntılar benden iyi sistemleri olan arkadaşlarda yaşanıyor. Şimdiden teşekkürler.

Sorunu çözdüm arkadaşlar konu kapanabilir.
Çözüm:Sıcaklıkla alakalı olduğunu kavramış bulunmaktayım.Bilgisayarımda Hyper threading teknolojisi ile 2 çekirdek 4 mantıksal işlemci olarak gözüküyordu.Bu nedenle sıcaklık izlenimlerimi tüm Cpu üzerine yaptım.Cpu1:70 Cpu2:70 Cpu3:72 Cpu4:73 derece gibi oyunlarda sıcaklıkları oluyordu maksimum.Çok araştırdım ve Cpu sıcaklığının 68 70 derece üstünü gördüğünde 2 çekirdek kendini beklemeye alıp soğumasını bekliyormuş.Zaman zaman devreye girip tekrar soğumasını bekliyormuş.Gittim termal macun aldım CoolMaster yüksek performans. Laptop alalı 4 ay olmasına rağmen içi tozlanmış onuda temizledim.Macunu yeniledim.Zaten bir soğutucuda vardı.Şuan maç cpu ve gpu sıcaklıklar 67 68 oldu oyun içinde.Ve hiçbir problemim kalmadı.Uzun lafın kısası 2 çekirdek kalınca %100 kullanımda Gpu'ya tam destek veremediğinden darboğaz oluyor ve Fps düşüyordu.Şuan Gpu:99 tam yükte destekleniyor.Dört çekirdek tam desteği sağlıyor şuanda.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı