R5 M430 laptopta format sonrası FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

kornstyla

Decapat
RAM
4GB DDR4
SSD veya HDD modeli
Netac SSD 240GB
Ekran kartı
Intel(R) HD Graphics 620 ve Radeon (TM) R5 M430
Anakart
Inspiron 15 3567
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz 2.70GHz
Selam. 2 hafta önce rutin olarak gerçekleştirdiğim sıfırlama işlemini cihazıma uyguladım. Daha sonrasında gerekli driver güncellemelerini ve klasik videolardan gördüğümüz bilgisayar hızlandırma ayarlarını yaptım. Akşamında oyunlarıma girip test ettim ve gözle görülür bir şekilde performans kaybı yaşadım. Rocket League oyununda 60 FPS oynarken 30 FPS sabit almaya başladım. Valorant'ta 60 FPS sabit oynarken FPS düşmesi sorunu ile karşılaştım. LoL'de ise Valorant kadar olmasa da yine de oyun zevkime etki eden bir FPS düşmesi vardı. Özellikle Valorant'ta elime bıçak aldığımda veya ateş ederken falan çok büyük bir FPS düşmesi var. Ardından tekrar sıfırlama yapayım dedim ve yaptım. Fakat sonuç değişmedi. Son çare olarak bari format atayım dedim. Format attıktan sonra umudum çoktu ama sonuç yine aynı. Tüm driverları güncelliyorum, en son sürümlerini yüklüyorum, tüm hızlandırma ayarlarını yapıyorum, bilgisayarımın içi temiz bu süreçte kasası açılmadı. Artık bir çözüm bulamıyorum, yardım ederseniz çok mutlu olurum. (bilgisayar özellikleri hakkında pek bir bilgim yok. Sorarsanız araştırıp yazabilirim. Bir de şunu eklemeliyim. Laptopımda R5 M430 ekran kartı var ama AMD'nin sitesinden driver yüklediğimde R5 M330 driverı yüklüyor. Windows ise kendi R5 M430 driverı yüklüyor. İkisini de denedim sonuç aynı.)

Dosya Ekleri

• resim_2023-05-14_100620640.png
    resim_2023-05-14_100620640.png
    20,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Auto Detect Installer kullanın hocam bir de chipset driverinizi indirmelisiniz Intel'in web sitesinden işlemcinizi bulup gerekli sürücüleri indirin.

AMD Auto detect ınstaller kullanın hocam bir de chipset driverinizi indirmelisiniz Intel'in web sitesinden işlemcinizi bulup gerekli sürücüleri indirin.

Zaten Auto detect ile indirmiştim o yüzden ekran kartı sürücülerim güncel durumda diyebilirim fakat chipset olayından tam emin olmadığım için sormak istiyorum. İşlemcimin adını modelini vs yazıp sonuna chipset driver ekleyip arattığımda tek bir tane Intel sitesi çıktı. Girdiğimde bu ekran geldi karşıma. Ben galiba dün olması lazım bunlardan üstte olanını indirmiştim. Doğru mu yapmışım?

1684053666047.png

Zaten Auto detect ile indirmiştim o yüzden ekran kartı sürücülerim güncel durumda diyebilirim fakat chipset olayından tam emin olmadığım için sormak istiyorum. İşlemcimin adını modelini vs yazıp sonuna chipset driver ekleyip arattığımda tek bir tane Intel sitesi çıktı. Girdiğimde bu ekran geldi karşıma. Ben galiba dün olması lazım bunlardan üstte olanını indirmiştim. Doğru mu yapmışım?

Eki Görüntüle 1778585

Evet güncel olanı indirmişsiniz, sanırım oyunları başlatırken bilgisayarınız dahili ekran kartınızı kullanıyor Intel olan ekran kartınızın yazılımı mevcut ise kontrol panelinden grafik işlemcisini otomatik yapın veya ekran kartınızı/işlemcinizi seçin ardından Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine gelin ve yüksek performansı seçin ve deneme yanılma yöntemini kullanın.

Evet güncel olanı indirmişsiniz, sanırım oyunları başlatırken bilgisayarınız dahili ekran kartınızı kullanıyor Intel olan ekran kartınızın yazılımı mevcut ise kontrol panelinden grafik işlemcisini otomatik yapın veya ekran kartınızı/işlemcinizi seçin ardından Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine gelin ve yüksek performansı seçin ve deneme yanılma yöntemini kullanın.

İnanın bana dediklerinizi daha önceden yaptım. Tüm forumlarda tüm videolarda söylenilen her şeyi denedim. Ama asla düzelmiyor bu illet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı