kornstyla
Decapat
- RAM
- 4GB DDR4
- SSD veya HDD modeli
- Netac SSD 240GB
- Ekran kartı
- Intel(R) HD Graphics 620 ve Radeon (TM) R5 M430
- Anakart
- Inspiron 15 3567
- İşlemci
- Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz 2.70GHz
Selam. 2 hafta önce rutin olarak gerçekleştirdiğim sıfırlama işlemini cihazıma uyguladım. Daha sonrasında gerekli driver güncellemelerini ve klasik videolardan gördüğümüz bilgisayar hızlandırma ayarlarını yaptım. Akşamında oyunlarıma girip test ettim ve gözle görülür bir şekilde performans kaybı yaşadım. Rocket League oyununda 60 FPS oynarken 30 FPS sabit almaya başladım. Valorant'ta 60 FPS sabit oynarken FPS düşmesi sorunu ile karşılaştım. LoL'de ise Valorant kadar olmasa da yine de oyun zevkime etki eden bir FPS düşmesi vardı. Özellikle Valorant'ta elime bıçak aldığımda veya ateş ederken falan çok büyük bir FPS düşmesi var. Ardından tekrar sıfırlama yapayım dedim ve yaptım. Fakat sonuç değişmedi. Son çare olarak bari format atayım dedim. Format attıktan sonra umudum çoktu ama sonuç yine aynı. Tüm driverları güncelliyorum, en son sürümlerini yüklüyorum, tüm hızlandırma ayarlarını yapıyorum, bilgisayarımın içi temiz bu süreçte kasası açılmadı. Artık bir çözüm bulamıyorum, yardım ederseniz çok mutlu olurum. (bilgisayar özellikleri hakkında pek bir bilgim yok. Sorarsanız araştırıp yazabilirim. Bir de şunu eklemeliyim. Laptopımda R5 M430 ekran kartı var ama AMD'nin sitesinden driver yüklediğimde R5 M330 driverı yüklüyor. Windows ise kendi R5 M430 driverı yüklüyor. İkisini de denedim sonuç aynı.)
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: