Çözüldü R5 Pro 3400G RX 6800 XT sistemde oyundayken ekran gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

recep007

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GeIL EVO Forza 3000 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Kioxia ve WD
Ekran kartı
XFX MERC RX 6800 XT
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
R5 PRO 3400G
Öncelikle merhaba, bu sıkıntıyla bayağı uzun bir süredir uğraşıyorum. Sorunum şu: Normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok, Valorant vb. oyunlarda da sıkıntım yok ama biraz ağır oyunlarda 1 ile 5 dakika arasında ekran komple gidiyor. Bilgisayar çalışıyor ama klavyede NumLock tuşları bile takılı kalıyor, yeniden başlatırsam normal çalışıyor gibi oluyor ama ekran gelmiyor. Güç kaynağını kapatıp açınca geliyor. Bu sorun yüzünden güç kaynağımı değiştirdim ama düzelmedi.
Yeni çıkan "RV There Yet" oyununda da oluyor aynı sıkıntı grafik ayarlarından bağımsız ama FPS sabitlemeyi açınca bayağı geciktiriyor.

Sistemim:
  • R5 Pro 3400G
  • XFX Merch Black RX 6800 XT
  • 16 GB 3000 MHz CL16 GeIL EVO Forza RAM
  • MSI B450M-A Pro Max
  • Önceki PSU 600W 80+ Bronze OEM bir şey. Şimdiki Rampage RGB 850W 80+ Gold

Bu sorundan 4-5 aydır mağdurum. Format, driver vb. çoğu şeyi denedim, düzelmiyor. Sıcaklıklarla da alakası yok, ekran kartı çoğu oyunda 60 dereceleri bile görmüyor.

Sorunun videosu: sorun.mp4

OCCT testleri altta, hiçbir şey olmadı test boyunca.

BIOS Update de denedim, aynı.

İşlemciyle alakası olabilir mi acaba ya önceden RX 560'ım vardı bu karttan önce onda bu sıkıntı olmuyordu acaba diyorum o kart gücsüz olduğu için fark etmemiş olabilir miyim onda Rust'ı bile en düşüğün düşüğünde stabil oynayamıyordum
(Bu sorun ekran kartını aldığımdan beri var düzeltemedim bir türlü yeni bir sorun değil yani 1 2 aydır devam ediyor)

Dosya Ekleri

• 17633868916752640466926397710991.jpg
    17633868916752640466926397710991.jpg
    426,1 KB · Görüntüleme: 13
  • 20251117_170103.jpg
    20251117_170103.jpg
    492,7 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar test edecek GPU bulamadım ama sorunumu çözdüm. Sorunum şuymuş belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar vardır.

Şimdi arkadaşlar ben bayağıdır aynı 240GB SSD'yi kullanıyorum tamam mı ama bunun sağlığı %66'lara kadar düşmüş. Ben de WinRAR'dan dosya çıkarmaya çalışırken PC kilitlenip açıldı birkaç kere de oyunlarda oldu, SSD'den şüphelendim sonra sağlık şeyine bir baktım %66, ondan sonra takılmalar bari düzelsin diye 500GB %85 sağlığı olan bir tane daha SSD'm vardı ona kurdum Windows'u hem WinRAR falan düzeldi hem de bu kapanma sorunu. Eğer birinin işine yararsa ne mutlu bana, yardım etmeye çalışan arkadaşlarada çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar test edecek GPU bulamadım ama sorunumu çözdüm. Sorunum şuymuş belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar vardır.

Şimdi arkadaşlar ben bayağıdır aynı 240GB SSD'yi kullanıyorum tamam mı ama bunun sağlığı %66'lara kadar düşmüş. Ben de WinRAR'dan dosya çıkarmaya çalışırken PC kilitlenip açıldı birkaç kere de oyunlarda oldu, SSD'den şüphelendim sonra sağlık şeyine bir baktım %66, ondan sonra takılmalar bari düzelsin diye 500GB %85 sağlığı olan bir tane daha SSD'm vardı ona kurdum Windows'u hem WinRAR falan düzeldi hem de bu kapanma sorunu. Eğer birinin işine yararsa ne mutlu bana, yardım etmeye çalışan arkadaşlarada çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı