Çözüldü R5 Pro 4650G sistemde Kernel 41 hatası (Dual-Channel RAM)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zenafromearth

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba yeni bir PC topladım ve yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Geçenlerde M.A.R.S. İsimli oyunu oynarken PC kendini resetledi olay görüntüleyicisine baktığımda Kernel 41 hatası yazıyordu. Kendi kendime deneme yanılma yoluyla çift kanal RAM taktığımda bu sorunun yaşandığından emin oldum. Sorun tam olarak nerede anlayamadım Memtest yaptım RAM'lerde hata yok slotlarda da sorun yok çünkü iki slotu da denedim. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bir de sadece bu oyunda bu hatayı alıyorum. Tek Ram oynarken hiç reset atmadı.

Anakart: B450M S2H.

İşlemci: AMD Ryzen 5 Pro 4650G.

RAM: Neo Forza 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 1.35v

Depolama: Hi-Level 256 GB 3300MB/1200MB/s M.2

PSU: High Power 500W 80+ bronz.

Çözüm
Bazen aynı bile olsa iki RAM sıkıntı yapabiliyor. Zaten sorun sistemin yetmemesi değil. Çift kanal RAM ile sorun yaşamanız. Dediğim gibi dahili GPU VRAM için mevcut olan RAM'den kullanıyor. RX 550 ise kendine ait olanı kullanıyor.
RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. XMP açmayın. Bu şekilde deneyin.

Bu şekilde denedim olmadı. Sonra sisteme bir RX 550 taktım sorunsuz oyunu oynadım çift kanal RAM ile. Galiba sorun oyundan kaynaklanıyor.
Olabilir. Fakat yine de RAM olma ihtimali var. Nedeni ise bana göre dahili GPU. Çünkü dahili GPU, VRAM için mevcut olan RAM'i kullanıyor. Harici ise kendi VRAM'ini kullanıyor.

Olabilir. Fakat yine de RAM olma ihtimali var. Nedeni ise bana göre dahili GPU. Çünkü dahili GPU, VRAM için mevcut olan RAM'i kullanıyor. Harici ise kendi VRAM'ini kullanıyor.

Sistem boştayken %25 RAM alıyor.

GPU.JPG

Sistem gereksinimleri de bu şekilde oyunun. Isınma da söz konusu değil.

Sistem Gereksinimleri.JPG

Bir de anakart ve RAM uyumluluğunda sıkıntı olabilir mi?
RAM modelinin tam adı nmUD480E82-3200DB11 / Neo Forza 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 1.35v

Ram destek.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen aynı bile olsa iki RAM sıkıntı yapabiliyor. Zaten sorun sistemin yetmemesi değil. Çift kanal RAM ile sorun yaşamanız. Dediğim gibi dahili GPU VRAM için mevcut olan RAM'den kullanıyor. RX 550 ise kendine ait olanı kullanıyor.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı