Çözüldü R5600 işlemci için B450M-HDV R4.0 anakartın BIOS sürümü yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jspp6

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen 5 2600 işlemciyi 5600'a yükseltiyorum, yakın zamanda aldığım ASRock B450M-HDV r4.0 anakarta daha önce hiç BIOS güncellemesi yapmadım ve BIOS sürümü P7.40 olarak gözüküyor. Forumlarda 5600 işlemci için bu anakarta BIOS güncellemesi gerekli olduğunu okudum ancak görece eski konular olduğu için buraya danışmak istedim. Yeni işlemcinin düzgün çalışması için anakarta güncelleme yapmam gerekiyor mu yoksa anakartı yakın zamanda aldığım için daha güncel bir sürüme sahip olma gibi bir durum söz konusu olabilir mi? P7.40 sürüm bu işlemci için yeterli mi?

Sürüm tarihleri:

Dosya Ekleri

• ex.png
    107,4 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Arkadaşlar maalesef bu anakart 5000 serisi işlemciler ile sağlıklı çalışmıyor. Daha önce başımıza geldi kuzenimin anakartı buydu R5 5600 aldı fakat oyunlara girince sistem kapanıyordu. Farklı bios sürümlerini denedik, Psu falan her şeyi test etti sorun anakartta maalesef. Aynı şeyi yaşayan birçok kişi mevcut konuları bırakayım buraya:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Asrock'a her şeyi anlatan bir e posta da attım hatta. Sanırım Ram hızları ile de alakalı olabilir çünkü XMP kapalı iken sorun çıkmıyordu. XMP açınca sistem yüke girince kapanıyor. Aynı sistemi R3 3100 ile sorunsuz kullanıyordu. Mosfetler, VRM'ler de çok ısındığı için kapanıyor olabilir. Asrock bunun için yeni Bios yayınlaması lazım kendilerine de söyledim fakat bir şey değişmedi maalesef.

Büyük ihtimal anakart değişmen gerekecek bu işlemciyi kullanmak için. Gene de şans işi dene belki senin sistemin sorunsuz çalışır.

Kendi açtığım konuları da bırakayım:

Şu an diğer tüm parçalar aynı anakart Msi B550 aldı sorunsuz kullanıyor sistemi kuzenim.

Dosya Ekleri

• resim_2024-07-08_032814754.png
    788,5 KB · Görüntüleme: 44
  • resim_2024-07-08_032900736.png
    79,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
1.5 yıldır 2 adet 5000 işlemcisi ile kullandım tek bir sorun bile yaşamadım. Şans işi.

Hocam uyarın için çok teşekkürler. Ancak dün gece işlemciyi sipariş vermiştim, bahsettiğine benzer bir sorun olursa sebebini biliyor olacağım. Bir süre deneyimledikten sonra bir sorunla karşılaşırsam buraya mesaj olarak ekleyeceğim.

Anakart ile yeni işlemci bende sorunsuz bir şekilde çalıştı, Biraz şans işi gerçekten de... Ryzen 5 2600 ile 5600'ün ise bariz bir fark yarattığını da not olarak ekliyorum.

Son düzenleme:

Anakart modeli neydi?

Ben de bugün RTX 2060 Super + R5 3600 sistemimi, R5 5600 işlemciye yükseltmek için işlemci siparişi verdim. Bu konuya da denk geldim. Daha önce bu geçişi yapan arkadaşlar tekrar yazabilir mi? Herhangi bir sorun yaşadınız mı, ya da halen devam eden bir sıkıntınız var mı?

ASUS B450M Plus Gaming anakartım vardı RTX 2060 R5 2600X ten R5 5600'e geçtim benim hiçbir güncellemeyi yapmam gerekmedi ama 2-3 hafta önce bilgisayar temizlemeye gitmişti. adam BIOS Update atmış olabilir bir bilgim yok en iyisi kendi sürümünü bulup internetten bak işlemcinin çıkışından sonraysa sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…