Arkadaşlar maalesef bu anakart 5000 serisi işlemciler ile sağlıklı çalışmıyor. Daha önce başımıza geldi kuzenimin anakartı buydu R5 5600 aldı fakat oyunlara girince sistem kapanıyordu. Farklı bios sürümlerini denedik, Psu falan her şeyi test etti sorun anakartta maalesef. Aynı şeyi yaşayan birçok kişi mevcut konuları bırakayım buraya:
Öncelikle merhaba. 2-3 ay önce Ryzen 5 2600 işlemcim vardı. İşlemcimi güncellemek istedim ve Ryzen 5 5600'e geçtim. BIOS güncellemesi vs. yaptım ve bilgisayarı açtım. Hemen sonrasında mı oldu yoksa belirli bir süre geçtikten sonra mı oldu bilmiyorum fakat şu an bilgisayarım aniden kapanıyor...
www.technopat.net
Asrock'a her şeyi anlatan bir e posta da attım hatta. Sanırım Ram hızları ile de alakalı olabilir çünkü XMP kapalı iken sorun çıkmıyordu. XMP açınca sistem yüke girince kapanıyor. Aynı sistemi R3 3100 ile sorunsuz kullanıyordu. Mosfetler, VRM'ler de çok ısındığı için kapanıyor olabilir. Asrock bunun için yeni Bios yayınlaması lazım kendilerine de söyledim fakat bir şey değişmedi maalesef.
Büyük ihtimal anakart değişmen gerekecek bu işlemciyi kullanmak için. Gene de şans işi dene belki senin sistemin sorunsuz çalışır.
Kendi açtığım konuları da bırakayım:
Merhaba, yeni R5 5600 aldım. Eski işlemcim R3 3100'dü onun stok fanıyla kullanıyorum. Termal macun MX-6 sürdüm her tarafına güzelce yaydım fazla da değil az da değil. Fanı sağlamca oturttum. Oyunlara girince PC kapanıyor. Ne yapabilirim ? Ekran kartım 1660 Super.
www.technopat.net
Merhaba, sorunumu açıklayayım ilk önce: Kuzenim benden 3.5-4K arası işlemci önerisi istedi ben de anakartını sordum ASRock B450M-HDV r4.0 modeli olduğunu söyledi. İnternetten 5. nesil destekliyor mu diye kendi sitesine baktım forumda da sormuşlar daha önce herkes destekliyor yazmış. Ben de tabii...
www.technopat.net
Şu an diğer tüm parçalar aynı anakart Msi B550 aldı sorunsuz kullanıyor sistemi kuzenim.