R6 1600 sistem vs i5 10400F sistem

Biri 5500 XT (1650 Super değerinde bir kart) biri RTX 2060 kesinlikle ultımata 1600 sistemi alın hocam işlemci biraz düşük kalıyor ama ileride değiştirirsiniz.

5500 XT 8 GB 1660/1660S ayarında bizzat kullanıyorum. AC Valhalla'da RTX 2060 ile aynı performansı veriyor.

AAA oyunlarda RTX 2060, rekabetçilerde 10400F daha iyi iş yapar. İleride işlemciyi 3600/5600X yaparım diyorsan ilk sistemi al, ileride RTX 3060 gibi bir karta geçerim diyorsan ikinci sistemi.
bu sistemlerde parça değişikliği yapamıyorsun bu yüzden arada kaldım yoksa direk r5 3500x yapardım ilk sistemi bide ben genelde lol cs oynuyorum ama sevdiğim için değil pc yetmediği için güzel bi sistem alırsam full hikayeli oyun oynicam lol cs arada arklarla falan girmek için arkada indirilmiş halde kalır sadece

Biri 5500 XT (1650 Super değerinde bir kart) biri RTX 2060 kesinlikle ultımata 1600 sistemi alın hocam işlemci biraz düşük kalıyor ama ileride değiştirirsiniz.
adam doğru söylüyo benchmart videolarında 1660ti ile aynı nerdeyse sizce hala 2060 daha mantıklı gibimi duruyo cidden soruyorum yanlış anlamayın amacım alaycılık değil sizin görüşünüz nedir

İleride işlemci değiştirme gibi bir seçeneğin olmayacak ise RX 5500 XT olanı al çünkü işlemcisi çok daha güçlü, kaldı ki Warzone, Battlefield tarzı oyunlar oynamak istersen Ryzen 5 1600 AF artık sorun çıkartmaya başlayacaktır. Oyundan oyuna değişmekle beraber RTX 2060'a göre biraz daha düşük FPS alacaksın ama daha dengeli bir sistem sahibi olmuş olacaksın bana kalırsa.

@DarkHill hayır çoğu kişinin öyle düşünmesi normal ilk çıktığında performansı bayağı kötüydü 5500 XT'nin sonradan iyi tırmandı. RDR2 ve CP77 ultra 40 FPS alıyorum bu kartla eskiden alamazdım örneğin. Tabii yine de RTX 2060 ayrı bir boyut RTX olması tek başına yeterli onu almak için. Yalnızca işlemci harika değil o sistemde.

İleride işlemci değiştirme gibi bir seçeneğin olmayacak ise RX 5500 XT olanı al çünkü işlemcisi çok daha güçlü, kaldı ki Warzone, Battlefield tarzı oyunlar oynamak istersen Ryzen 5 1600 AF artık sorun çıkartmaya başlayacaktır. Oyundan oyuna değişmekle beraber RTX 2060'a göre biraz daha düşük FPS alacaksın ama daha dengeli bir sistem sahibi olmuş olacaksın bana kalırsa.
sanmıyorum en azından bi 5-6 yıl parça değişikliği yapmam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı