Çözüldü R6 Siege render scaling nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
YouTube'dan FPS testlerini izliyorum render scaling hep 50 de bu ayar sanırım çözünürlükle ilgili çok FPS düşürdüğü için mi 50 de tutuyorlar? Tam olarak ne işe yarıyor bu ayar?

Çözüm
Kısaca ekran çözünürlüğünü değiştirmeden oyun içi çözünürlüğü daha düşük veya daha yüksek bir değere değiştirmeni sağlayan ayar.

Örneğin, 1920x1080'de % 50 render scaling oyunu 720p'de oluşturacak ve ardından 1080p'ye genişletecektir. Bu oyunu belirgin şekilde bulanıklaştıracak, ancak performansı artıracaktır.
Kısaca ekran çözünürlüğünü değiştirmeden oyun içi çözünürlüğü daha düşük veya daha yüksek bir değere değiştirmeni sağlayan ayar.

Örneğin, 1920x1080'de % 50 render scaling oyunu 720p'de oluşturacak ve ardından 1080p'ye genişletecektir. Bu oyunu belirgin şekilde bulanıklaştıracak, ancak performansı artıracaktır.

Çözüm
Çok teşekkür ederim. Ek olarak taa keskinliği diye bir ayar var onu 100 yapmamıza gerek var mı?
Hangi ayarlarda oynayabilirim?
Sistem:
R5 1600 12nm.
RX 590.
B450.
2x8 3000MHz RAM.

Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı kullanımın kaç oluyor bilgim yok. Uzun zamandır oynamıyorum ama oyunun İntel kısmında işlemciyi fazla kullanım (%98-%100) sorunu mevcuttu. Ryzende durumun ne olduğu konusunda fikrim yok. Böyle bir sorunun varsa ve hatta yoksa bile Antialiasing kapalı kullanmak bence daha iyi. Ayrıyetten fazla işlemci kullanım (%98-%100) sorunu varsa ekran kartına yük bindirebilmek için grafik ayarlarını yükseltmeniz gerek. Oyunda vulcan benim zamanımda daha iyi performans veriyordu onada dikkat edin. Ben kendi tecrübeme göre birkaç ayara seçim şansı verdiğim şema paylaşayım. Yazmadığım her şey off.

Quality: High veya Very High
Texture: Linear, 2x veya 4x
LOD: Ultra
Shading: Medium
Shadow: Medium
Reflection: Medium

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı