R6 Siege, Steam Overlay devreye girmediğinde oyun takılıyor

Makaleler
26
Bu problemi yıllardır yaşıyorum, yeni bir sorun değil bunu belirteyim. Bu süre zarfında birçok şey yaptım yazılımsal olarak(format atmak, Windows sürümü değiştirmek, sürücüleri güncellemek), o nedenle klişe öneri vermezseniz sevinirim.

Oyunu Steam üzerinden oynuyorum, oyunda birkaç kere Alt+Tab yapıp oyuna dönersem Steam oyun içi arayüz devreye girmiyor, bunu Steam'in FPS sayacının gelmemesinden anlayabiliyorum. Hal böyle olunca oyun belli periyotlarla sürekli kare atlar gibi takılmaya başlıyor belirli periyotlarla, sisteme özgü bir takılma değil bu. Steam overlay devreye girene kadar oyun bu şekilde takılıyor. Daha sonra sol üste FPS sayacı geliyor, overlay devreye giriyor tekrar ve takılma düzeliyor akıcı şekilde oynamaya devam edebiliyorum. Ne zaman Alt+Tab yapsam kafasına göre oluyor bu durum, bir kere olup bitmiyor yani.

Çözüm olarak oyun için Steam oyun içi arayüzünü kapatmak sorunu kökten çözebiliyor evet ama bu sefer de ekran görüntüsü alma ve sohbet gibi şeyleri kullanamıyorum direkt Shift+Tab üzerinden.

Oyun içi arayüzü kapatmadan çözebilmenin bir yolu var mı? Başka oyunlarda böyle problem olmuyor çünkü onlarda Steam arayüzü hiçbir zaman gitmiyor, R6'da birkaç kere Alt+Tab yaptıktan sonra arayüz hemen deveye girmiyor. Sadece R6'ya özgü bir durum.

Sorunu anlamadıysanız video da bırakabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı