R6 Siege'de sesli sohbet çalışmıyor

Makaleler
3
Selam,
R6 Siege'de sesli sohbetim çalışmıyor.
Oyun ayarlarım tamamen doğru eminim.
Menüde ismimin yanında bir fiş işareti var.

1742157771767.png

Windows mikrofonumu kullanan 3. parti uygulamalara baktığımda da R6 Siege'yi göremiyorum.
Oyun mikrofonumu tanıyor çünkü oyun ayarlarında ses giriş aygıtı olarak mikrofonumu görebiliyorum.
Çözümü bilen var mı, desteğe yazdım 3 gündür dönmediler...

Aynı problem bende de var, bir türlü bulamadım çözümü.

Aynı problemi yaşıyorum bende. Yanılmıyorsam son güncellemeden sonra bu hata oldu. Hiçbir şekilde düzeltemedim. Ayarlarımda hiçbir sorun yok, dosyaları tekrardan doğruladım, öyle yaptım böyle yaptım ama yok.

Ek olarak kimsenin sesini de duyamıyorum. Duomun, diğer oyuncuların mikrofon işaretinin üstü çizgili şekilde. Sanki voice ban yemiş gibiler.

Arkadaşlar, ekstra olarak güvenlik duvarınızı kontrol eden bir antivirüs programı kullanıyor musunuz?

Ben Kaspersky kullanıyordum, ancak bir sorunu test etmek için devre dışı bıraktım ve oyunu yeniden başlattım. Bu sefer Windows'un ağ güvenliği için izin vermem gereken bir pop-up mesajı ile karşılaştım.

İzin verdikten sonra sorun ortadan kalktı. Görünen o ki, bazı antivirüsler belirli portları engelleyebiliyor ve bu da bağlantı problemlerine yol açabiliyor.

Sorun çözüldü ve artık mikrofon simgesi de görünmeye başladı. Benzer bir durum yaşayanlar antivirüs ayarlarını kontrol edebilir.

1742659019773.png

Eğer sorununuz çözülürse çözüm olarak işaretleyelim ki diğer arkadaşlarımız da faydalansın.

Denedim hocam.
Kaspersky devre dışı bıraktım olmadı, sildim maalesef yine olmadı.
Güvenlik duvarından daha önce de şüphelenmiştim çünkü normalde mikrofonu kullanan bir program açtığımda görev çubuğunun sağ tarafında bir mikrofon simgesi belirirdi ve bunu Rainbow Six Siege'de yapmıyor lakin dediklerinizi yapmam maalesef sorunu çözmedi :/

Denedim hocam.
Kaspersky devre dışı bıraktım olmadı, sildim maalesef yine olmadı.
Güvenlik duvarından daha önce de şüphelenmiştim çünkü normalde mikrofonu kullanan bir program açtığımda görev çubuğunun sağ tarafında bir mikrofon simgesi belirirdi ve bunu Rainbow Six Siege'de yapmıyor lakin dediklerinizi yapmam maalesef sorunu çözmedi :/
Sanırım "Özel Ağ"lara bağlanma izni sizde benim gibi çıkmamış, bunu belki ağ ayarlarını kurcalayarak ya da ağ tipini değiştirerek çözebilirsiniz.

1742738864456.png

Güvenlik duvarınızı bu şekilde ayarlayıp deneyebilir misiniz?

Son düzenleme:
Sanırım "Özel Ağ"lara bağlanma izni sizde benim gibi çıkmamış, bunu belki ağ ayarlarını kurcalayarak ya da ağ tipini değiştirerek çözebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2452419

Güvenlik duvarınızı bu şekilde ayarlayıp deneyebilir misiniz?
Selamlar tekrardan,

Bir kuralla eşleşmeyen bağlantılara izin ver seçenekleri devre dışıydı, üç profil için de etkinleştirdim ama bir değişim olmadı üstüne de Windows bu ayarlar güvenli değil şeklinde hata vermeye başladı ve güvenlik duvarını kapalı olarak algılıyor :/

Mevcut ayarlara geri dönmek zorunda kaldım.

Dosya Ekleri

• 1742758687024.png
    1742758687024.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 77
  • 1742758701907.png
    1742758701907.png
    32,2 KB · Görüntüleme: 71
Arkadaşlar, ekstra olarak güvenlik duvarınızı kontrol eden bir antivirüs programı kullanıyor musunuz?

Ben Kaspersky kullanıyordum, ancak bir sorunu test etmek için devre dışı bıraktım ve oyunu yeniden başlattım. Bu sefer Windows'un ağ güvenliği için izin vermem gereken bir pop-up mesajı ile karşılaştım.

İzin verdikten sonra sorun ortadan kalktı. Görünen o ki, bazı antivirüsler belirli portları engelleyebiliyor ve bu da bağlantı problemlerine yol açabiliyor.

Sorun çözüldü ve artık mikrofon simgesi de görünmeye başladı. Benzer bir durum yaşayanlar antivirüs ayarlarını kontrol edebilir.

Eki Görüntüle 2451699

Eğer sorununuz çözülürse çözüm olarak işaretleyelim ki diğer arkadaşlarımız da faydalansın.

Sağ ol deneyeceğim kaç haftadır aynı sorunu yaşıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı