R7 1700 1050 Ti sistemde ekran kartı - işlemci darboğazı

Halil86

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Sistemimde Ryzen 7 1700 ve 1050 Ti halihazırda bulunuyor. Fakat ekran kartımı yükseltmek istiyorum. Genellike 3D ve post prodüksiyon işleri yapıyorum. Aynı zaman GPU render aldığım için ekran kartını değiştireceğim. İşlemcimden yana sorun yaşamıyorum ve değiştirmek gibi bir düşüncem yok fakat ekran kartı olarak 2060-3050-3060 seçeneklerinden birini aldığımda darboğaza düşer mi, düşerse animasyon ve render aşamalarında sorun yaratır mı merak ediyorum. Darboğazın miktarı daha önemli aslında. Çile olacak bir noktada tabii ki istenilmez fakat şu anki 1050 performansından kat kat daha iyi olacağını düşünüyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Teşekkürler, iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Renderda nasıl bir darboğaz oluşabilir acaba? :D
Sistem oyun odaklı değil ise işlemci değişmenize gerek yok, bütçenizin en yüksek yettiğini alın.
Hani 3060'la darboğaz olur oyunlarda, onda bile sistem çatlayıp patlamaz oyunları ultraya dayayıp mis gibi oynarsın. Rendera geçtiğinde ise kartın bütün performansından yararlanırsın.

Bu yüzden sorun yaratır mı diye sordum :) . Tabii ki sadece render olarak değil oyunda da oluşacak etkinin boyutu ciddi boyutlara evrilir mi merak etmiştim. Yanıtın teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı