R7 1700 sisteme RAM önerisi

Halphas

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, GTX 1080 Ti yeniden stoklara girene kadar tüm parçalar elimde olsun diye sistemimi toplamaya başladım. Sistemim şu şekilde;
Evet arkadaşlar sonuç olarak sistemim bu şekilde. Sizden ricam bana RAM seçiminde yol göstermeniz CL, MHz değerleri nasıl olmalı nelerde önemli şeklinde beni bilgilendirirseniz harika olur cidden.
Mesela ben Corsair'in şu RGB aydınlatmalı olan modelini istiyorum:
fakat MHz'i 2666 gözüküyor gerçek değeri de mi böyle bilmiyorum ancak bana düşük geldi, çünkü herkes 3200 tercih ediyor tam olarak anlamadığım nokta ise bu kadar güzel RGB aydınlatmalı bir modelin MHz değeri neden bu şekilde? Şimdiden teşekkürler :).

@Neko @JohnMacTavish @Nazım Paşa @Barış Tolon @Pantheon @FantastikTürk @ShadYaqz

RGB aydınlatmalı modellerin MHzsi (benim gördüğüm) zaten daha düşük oluyor bence aydınlatmasız bir model alın ve aydınlatmalı olunca ışık ısı üreteceğinden 1 derece de olsa daha sıcak olucaktır.

Ve ayrıca Corsair Vegance Pro piyasadaki en iyi ram DDR4 teknolojisinde bulabilirseniz 13CL 14CL ram alın ancak 15CL en iyi seçimdir.MHz arttıkça CL de artıcaktır CL ne kadar düşük ise o kadar iyi.

MHz açısından çok abartmanıza gerek yoktur tabi ram ile render alıcaksanız ve ya mining yapıcaksanız MHz ye odaklanın CL i boşverin. Tabi oyun oynıyacaksanız 2666MHz 15CL bulabilirseniz 14CL en iyi seçimdir.

Yani yukarıda bahsettiğim RGB'li modelde 3200 MHz'yi yakalayabilir miyim ? Ve tavsiye eder misiniz o modeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı