R7 240 2GB düşük FPS sorunu

Dgkn34

Hectopat
Katılım
18 Kasım 2016
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamın Aleyküm herkese. Benim şöyle bir sorunum vardı; Geçen gün Asus R7 240 2GB 128bit ekran kartı aldım ama Knight Online oyununda eski ekran kartım 30FPS verirken bu da aynı şekilde veriyor. Hiçbir değişiklik olmadı sanki sorunum ne olabilir? Ben güç kaynağından dolayı olacağını düşündüm ama pek anlamam bu işlerden söz sizde.
Ayrıca PC özelliklerim;
- 4GB RAM
- İntel Core 2 Quad İşlemci
- 300W Güç Kaynağı
Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım FPS kısıtlaması var şuan. Bunu bir deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Merhaba. Bu mesajı yazarken hem Metin 2, hem de Knight Online'ı çok uzun süreler oynamış olduğumu bilmenizi isterim. Ben de sizin gibi 2-3 ay kadar önce Metin 2'de oyunun akıcılığının çok düşük olmasını şikayet ettiğim için Nvidia GeForce 9500GT ekran kartımı, R7 240 ekran kartına yükselttim. R7 240 elime ulaştığı anda büyük bir sevinçle kasama taktırdım ve sürücülerini yükledikten sonra oyuna girdim. FPS oranına hiç bakmadım ama Nvidia GeForce 9500GT ile aldığım performans karşısında hiçbir farkı yoktu. Aynı şeyi bir de işlemcimi yükselterek denedim ve aldığım performans bir hayli artmıştı. Konumuza dönecek olursak, Metin 2, Knight Online gibi oyunlar pek fazla ekran kartı performansı gerektirmeyen oyunlardır. İşlemcinizi yükseltmenizi öneririm.
 
Knight bir online oyun olduğu için işlemci büyük önem arz ediyor. O oyunun grafikleri gerçekten düşük kaliteli olduğu için ekran kartınızın iyi olması gerekmiyor.

Online oyunlarda işlemci grafik hesaplamaları yapmanın yanı sıra diğer oyunculardan gelen verileri işleyip onları oyun üzerinde konumlandırıyor veya yaptıkları hareketleri, yetenekleri hesaplıyor.

Bu sebeple iyi bir işlemciye ihtiyacınız var özetle şuanda Knight Online'de işlemci dar boğazı yaşıyorsunuz.
 
Merhaba. Bu mesajı yazarken hem Metin2, hem de Knight Online'ı çok uzun süreler oynamış olduğumu bilmenizi isterim. Ben de sizin gibi 2-3 ay kadar önce Metin2'de oyunun akıcılığının çok düşük olmasını şikayet ettiğim için NVIDIA GeForce 9500GT ekran kartımı, R7 240 ekran kartına yükselttim. R7 240 elime ulaştığı anda büyük bir sevinçle kasama taktırdım ve sürücülerini yükledikten sonra oyuna girdim. FPS oranına hiç bakmadım ama NVIDIA GeForce 9500GT ile aldığım performans karşısında hiçbir farkı yoktu. Aynı şeyi bir de işlemcimi yükselterek denedim ve aldığım performans bir hayli artmıştı. Konumuza dönecek olursak, Metin2, Knight Online gibi oyunlar pek fazla ekran kartı performansı gerektirmeyen oyunlardır. İşlemcinizi yükseltmenizi öneririm.

Aynı şeyi ben de yaşıyorum şu an 9500GT yerine R7 240 taktım, 9500GT'de daha fazla FPS alıyordum niye bilmiyorum, hangi işlemciden hangi işlemciye upgrade ettin bilgin varsa yazar mısın?
 

Geri
Yukarı