R7 240 Çekirdek hızı GPU-Z'de farklı gözüküyor

Burak Altun

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. 2 hafta önce R7 240 ekran kartı aldım. Kutusunda ve sitesinde çekirdek hızı 730 MhZ olarak gözüküyor. Ama GPU-Z açtığımda 780 MhZ olarak gözüküyor. OC versiyonu felan almadım normal R7 240 aldım. Satın aldığım bilgisayarcı overclocklamış olabilir mi yoksa ona göre biraz overclocklamak istiyorum.

Kartın boost hızı 780 Mhz bu yüzden öyle gözüküyor. Overclock yapabilirsin ama senin kartın soğutması pek iyi değil bu yüzden 1000-1050 Mhz kullanabilirsin ama kartın sıcaklığını sürükli kontrol et çok yükselmesin.

Nasıl yani en fazla kaç MhZ boostlayabilirim.Boştayken sıcaklık 38 derece ama Akdenizdeyim çok sıcak buralar onunda etkisi olabilir :D

Vay canına 1000 MhZ baya iyiymiş.R7 250 almak istiyordum ama hiçbiryerde bulamadığım için ve kartım yandığı için acilen bunu aldım.Onun performansıyla ne kadar fark olur OC yapınca aralarında.

Soğutması felan iyi demişlerdi R7 240'ın.Hatta fansız sürümü bile varmış.

Evet ısınmayan bir kart ama senin kartın soğutucusu pek iyi değil diğer modellerin soğutucuları daha büyük ama dene 1150'ye kadar çıkabiliyor r9 240'lar. 1000 Mhz'de bir test yap görüntü bozulması yok ve çok ısınma olmazsa 1050 Mhz'ye al yeniden test yap sorun yoksa 1100 yap yine dene sorun yoksa o ayarda kal. Oc yapınca fark azalır ama yetişemez r7 250'ye.

CS:GO denedim basit eğlence açtım 45 derece felan oldu hiç artmadı.Baya bi oynadıktan sonra bakmıştım.R7 240'ı 1000 MhZ ye çıkartmak çok riskli olmaz mı?

20 MhZ arttırıp Uygula diyorum sürekli yanlış yaptığım bir yer var mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı