R7 240 Düşük FPS ve Anlık Takılma Problemi

SLR Nirvana

Kilopat
Sistem özelliklerim:
  • ASUS P5KPL-AM SE 775 pin anakart
  • 4 GB DDR2 RAM
  • İntel Core 2 Duo E7500
  • MSI R7 240 2 GB 128 bit
  • 400W 80+ Cooler Master PSU

Öncelikle herkese merhabalar. Bu ekran kartını yeni aldım en fazla 3 hafta olmuştur. Eski ekran kartım 9600 GT ile LOL'de en yüksek ayarlarda en az 40 FPS alırken bu ekran kartında en yüksek ayarlarda en az 70 FPS alıyordum. CS:GO da ise Dust 2'de en düşük ayarlarda en az 40 FPS (bu bile düşük) alıyordum. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat Windows 8'den Windows 10'a temiz kurulum yaparak geçtikten sonra gözle görülebilir bir FPS düşüşü yaşadım oyunlarda (Özellikle CS:GO'da drop yemeye başladım.) Ve bu iş gerçekten çok canımı sıkmaya başladı. Oyunlardan bile soğumaya başladım artık. Tüm videolara bakıyorum herkes en az 100 FPS değerlerini görürken benim sistemimde bu kadar saçma çalışması beni çok üzüyor. AMD Radeon programını indirip güncel driveri kurdum. Diğer sürücülerimin de güncel olduğunu düşüyorum (yeni kurdum çünkü) ama bu FPS düşüklüğü ve FPS dropuna çözüm bulamıyorum. Lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim. Sorun Windows 10'dan mı kaynaklı bilemiyorum.

Çoğu kişi bana karşı çıkacak biliyorum. Fakat Windows 10, Core 2 Duo işlemcilerde sistemi yoruyor. Windows 8.1 kullanmanızı tavsiye ederim. Ya da çok ufak bir bütçe ile(50TL), Xeon L5420 alabilirsiniz. CS:GO ve LOL gibi oyunlarda işlemci, performansı çok farkettiriyor.

Eğer çevrenizde 2GB veya 4GB DDR2 RAM kullanan varsa isteyin onlardan, 6GB veya 8GB RAM ile birlikte nasıl oluyor test edin. Kesin sorun çözülecek diye bir şey yok, fakat ben aynı şekilde yaparak sorunun RAM'dan kaynaklandığını bulmuştum.

Eğer çevrenizde 2GB veya 4GB DDR2 RAM kullanan varsa isteyin onlardan, 6GB veya 8GB RAM ile birlikte nasıl oluyor test edin. Kesin sorun çözülecek diye bir şey yok, fakat ben aynı şekilde yaparak sorunun RAM'dan kaynaklandığını bulmuştum.
Intel uyumlu 4GB DDR2 bellek bulunmuyor. Arkadaş belirtmemiş ama 2x2GB olduğunu tahmin etmek zor değil. Ve anakart üzerinde 2 adet bellek yuvası bulunduğundan, bu imkansız :)

Sistem özelliklerim:
  • 4 GB DDR2 RAM
  • İntel Core 2 Duo E7500

Öncelikle herkese merhabalar. Bu ekran kartını yeni aldım en fazla 3 hafta olmuştur. Eski ekran kartım 9600 GT ile LOL'de en yüksek ayarlarda en az 40 FPS alırken bu ekran kartında en yüksek ayarlarda en az 70 FPS alıyordum. CS:GO da ise Dust 2'de en düşük ayarlarda en az 40 FPS (bu bile düşük) alıyordum. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat Windows 8'den Windows 10'a temiz kurulum yaparak geçtikten sonra gözle görülebilir bir FPS düşüşü yaşadım oyunlarda (Özellikle CS:GO'da drop yemeye başladım.) Ve bu iş gerçekten çok canımı sıkmaya başladı. Oyunlardan bile soğumaya başladım artık. Tüm videolara bakıyorum herkes en az 100 FPS değerlerini görürken benim sistemimde bu kadar saçma çalışması beni çok üzüyor. AMD Radeon programını indirip güncel driveri kurdum. Diğer sürücülerimin de güncel olduğunu düşüyorum (yeni kurdum çünkü) ama bu FPS düşüklüğü ve FPS dropuna çözüm bulamıyorum. Lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim. Sorun Windows 10'dan mı kaynaklı bilemiyorum.

• Windows 10'da XBOX DVR kapalı olduğundan emin misin?
  • Amd'yi DDU ile kaldırıp Buradan Auto Detect indir.
  • Windows 10'u son sürüme güncelledin mi?
  • Windows 8'e geri dönme imkanın varsa dönüp tekrar dene.
  • Windows 10'un orijinal mi?
Sorunun illaki donanımsal olması gerekmiyor.

Arkadaş ile aynı anakartı kullanıyorum ve ram desteği 4 gb daha fazla ram ile deneme yapamaz maalesef.

Sistem özelliklerim:
  • 4 GB DDR2 RAM
  • İntel Core 2 Duo E7500

Bende geçenlerde yeni aldığım ssd için kurulum yaptığım da aynı anakart core 2 duo e6300 işlemci ve 4 gb ram ile çok saçma hatalar aldım mavi ekrandan tut dediğin gibi saçma droplara kadar birçok hata ve ssd yi iade edecek düzeyde sinirli bir süreçten sonra çözumu içi boş bir flash belleğe bilgisayarın kendisine kendisine uygun windows 10u oluşturmasına izin vererek ve bu flash ile format atarak ulaştim. W10 u kendi sitesinden indirdikten sonra bilgisayara takılı bir flash belleğe kendi kurulum yapmasına izin verip çıkan kutucukta windowsu bu bilgisayara göre ayarla gibi bir seçenek oluyor onu seçip format flashi oluşturup oluşturduğun flash ile format atmanı savsiye ederim ve anakartın otomatik oc. Si ile işlemcini %20 oc modunda denemenide tavsiye edebilirim eski ve çift çekirdekli işlemciler zaten yetmiyor maalesef bende %20 oc ile kendi işlemcimi 2.4 mhz de kullanarak daha rahat çalıştığına şahit oldum ve o şekilde kullanıyorum istersen ayarlarımın ekran görüntüsünüde paylaşırım

Çoğu kişi bana karşı çıkacak biliyorum. Fakat Windows 10, Core 2 Duo işlemcilerde sistemi yoruyor. Windows 8.1 kullanmanızı tavsiye ederim. Ya da çok ufak bir bütçe ile(50TL), Xeon L5420 alabilirsiniz. CS:GO ve LOL gibi oyunlarda işlemci, performansı çok farkettiriyor.
1 hafta kadar önce E5450 sipariş etmiştim zaten. Gelmesini bekliyorum.

• Windows 10'da XBOX DVR kapalı olduğundan emin misin?
  • Amd'yi DDU ile kaldırıp Buradan Auto Detect indir.
  • Windows 10'u son sürüme güncelledin mi?
  • Windows 8'e geri dönme imkanın varsa dönüp tekrar dene.
  • Windows 10'un orijinal mi?
Sorunun illaki donanımsal olması gerekmiyor.
XBOX DVR dediğiniz şey Oyun Modu ise kapalı.
Ekran kartı sürücüsünün güncel olduğundan 100% eminim. AMD'nin kendi sitesinden kaldırıp tekrar kurdum.
Windows 10'u 1 hafta önce temiz bir şekilde kurdum. 1809 versiyonu kurulu ( yanlış bilmiyorsam son sürüm 1809 zaten).
Windows 8'e geri dönme imkanım yok. Bir sürü uygulama silip tekrar yüklemek benim için işkence.
Windows 10'um orijinal değil. Fakat Microsoft'un kendi sitesinden Media Creation Tool'u indirerek Windows 10 dosyalarını USB belleğime attım. Formattan sonra KMSPİCO diye bir program var oradan etkinleştirme yapmıştım.
Süper. Sorun çözülecektir.
Umarım çözülür. :) Çözülmezse bilgisayarı kıracağım çünkü. Çok moral bozuyor.
Arkadaş ile aynı anakartı kullanıyorum ve ram desteği 4 gb daha fazla ram ile deneme yapamaz maalesef.

Bende geçenlerde yeni aldığım ssd için kurulum yaptığım da aynı anakart core 2 duo e6300 işlemci ve 4 gb ram ile çok saçma hatalar aldım mavi ekrandan tut dediğin gibi saçma droplara kadar birçok hata ve ssd yi iade edecek düzeyde sinirli bir süreçten sonra çözumu içi boş bir flash belleğe bilgisayarın kendisine kendisine uygun windows 10u oluşturmasına izin vererek ve bu flash ile format atarak ulaştim. W10 u kendi sitesinden indirdikten sonra bilgisayara takılı bir flash belleğe kendi kurulum yapmasına izin verip çıkan kutucukta windowsu bu bilgisayara göre ayarla gibi bir seçenek oluyor onu seçip format flashi oluşturup oluşturduğun flash ile format atmanı savsiye ederim ve anakartın otomatik oc. Si ile işlemcini %20 oc modunda denemenide tavsiye edebilirim eski ve çift çekirdekli işlemciler zaten yetmiyor maalesef bende %20 oc ile kendi işlemcimi 2.4 mhz de kullanarak daha rahat çalıştığına şahit oldum ve o şekilde kullanıyorum istersen ayarlarımın ekran görüntüsünüde paylaşırım
Windows 10'u temiz bir şekilde kurmuştum. Windows 8'de iken 64 bit kuruluydu. Yine aynı şekilde 64 bit Windows 10 Home kurdum. Overclock işlerine de girmek istemiyorum. Xeon E5450 sipariş vermiştim. Umarım sorun Xeon ile çözülür.
Süper. Sorun çözülecektir.
E5450 geldi. BIOS'u modladım ve taktım. FPS sorunum çözüldü. Fakat anlık takılmalar halen mevcut (eskisi kadar fazla değil). Ne yapmam gerek? Sorunun yazılımsal olduğunu düşündüğüm için tekrar Windows 10 kuracağım. Yoksa hiç Windows 10'a karışmadan Windows 8.1'mi yüklemeliyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı