Tuna Yücer
Kilopat
Daha fazla
İmzamdaki sisteme göre aradığım için öyle dedim. Ayrıca bütçe fazla yok öğrencilik işte100 TL'ye günümüzün Low-End kartını alacağına bundan 5-6 yıl zamanının güçlü kartını almanı öneririm. Benim için GTX 460 gibi efsane kartlar R7 240 gibi kartlardan daha iyidir.
GeForce Gtx 460
GeForce Gtx 460 - GeForce Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 427461238
Bunun gibi.
Arkadaş 4 GB modeli diye 100 liraya satamam demiş ama o kart en çok VRAM yiyebilecek bir oyunda bile (akıcılık şartıyla +30 FPS) 1.7, 2 GB belleğe yetişebilecek bir grafik işlemcisine sahip. Yani isterse 128 GB VRAM olsun hiçbir fark olmaz. Bu arada gerçekten bu R7 240 satıcılarını anlamıyorum. Birkaç ay önce 150 liraya satın aldığı kartları şuan kar edip satmaya çalışan o kadar kişi var ki. Sanki kampanyadan GTX 1060 falan almış da herkes direk onu almak için sıraya girecek. Bu arada benim tavsiyem bekle biraz daha para biriktir ve 60-70 liraya adam akıllı bir güç kaynağı al (450-500W +80 kaliteli markalar 2. elde bu fiyata satılıyor). Sonra da ikinci elden gider artık paranın yettiğince eski nesil bir kart alırsın. GTX 460, 470, 550 ti, 560, 570... Ama şuna dikkat et eski nesil alacaksan kesinlikle referans model olmasın ve tek fanlı olmasın. Bu kartların en masumu 120 W maksimum güç tüketimine sahip. Ve AMD kısmında da HD 6xxx serisine fazla bulaşma derim. Umarım önerimi dikkate alıp dediğimi yaparsın. Emin ol bu çözüm yolu seni en mutlu eden yol olur.
Hocam konu sadece sizle alakalı değil. Siz biliyor olabilirsiniz ama bakan başkası bilmeyebilir. Bu herkese açık bir konu olduğundan aynı işlemi yapacak arkadaşlara da yol gösterecek.Zaten 4 GB modeli diye 230 TL verecek aklım ve param yok. 4 GB yerine en fazla 2 GB kullanacağım zaten. Hala R7 240 arıyorum.
Cevabın için teşekkür ederim. İnşallah R7 240 bulurum yoksa GT 710 alacağım durumuna düşüyorHocam konu sadece sizle alakalı değil. Siz biliyor olabilirsiniz ama bakan başkası bilmeyebilir. Bu herkese açık bir konu olduğundan aynı işlemi yapacak arkadaşlara da yol gösterecek.