Alıcı R7 240 Ekran Kartı

Arkadaş 4 GB modeli diye 100 liraya satamam demiş ama o kart en çok VRAM yiyebilecek bir oyunda bile (akıcılık şartıyla +30 FPS) 1.7, 2 GB belleğe yetişebilecek bir grafik işlemcisine sahip. Yani isterse 128 GB VRAM olsun hiçbir fark olmaz. Bu arada gerçekten bu R7 240 satıcılarını anlamıyorum. Birkaç ay önce 150 liraya satın aldığı kartları şuan kar edip satmaya çalışan o kadar kişi var ki. Sanki kampanyadan GTX 1060 falan almış da herkes direk onu almak için sıraya girecek. Bu arada benim tavsiyem bekle biraz daha para biriktir ve 60-70 liraya adam akıllı bir güç kaynağı al (450-500W +80 kaliteli markalar 2. elde bu fiyata satılıyor). Sonra da ikinci elden gider artık paranın yettiğince eski nesil bir kart alırsın. GTX 460, 470, 550 ti, 560, 570... Ama şuna dikkat et eski nesil alacaksan kesinlikle referans model olmasın ve tek fanlı olmasın. Bu kartların en masumu 120 W maksimum güç tüketimine sahip. Ve AMD kısmında da HD 6xxx serisine fazla bulaşma derim. Umarım önerimi dikkate alıp dediğimi yaparsın. Emin ol bu çözüm yolu seni en mutlu eden yol olur.

Öncelikle R7 240 alacaktım fakat satan olmamış bende parayı şuan RAM'e yönelttim. RAM'i alınca 2. el 400 WATT +80 güç kaynağı alırım. Daha sonra R7 240 bakarım olmazsa GT 730 veya GTX 460 alırım.

Ben 350 TL aldım da sırf VRAM kuvvetli değil diye 100 TL den mi bırakayım arkadaşım? Sen meraketme senin beğeni sayın kadar benim e-ticaret yapmışlığım var. Senin yorumunda yazdığın "150 den al, 300 den sat" sistemi yok! Git Sapphire R7 240 4 GB O.C modellerinin fiyatlarına bak bakalım. Hem sıfır hem ise 2.el.

@Salih Toy beğeni sayım kadar e-ticaret yapmış olan arkadaş... Zaten R7 240'ın 4GB modeline 350 TL vererek bu işte ne kadar başarılı olduğun ve bu alanda ne kadar fazla teknik bilgiye sahip olduğun ortada.
Bunu bir kenara bırakalım hatadır herkes yapabilir. Ama tutup bunu savunmana ve "350 TL aldım 100 TL den mi bırakayım" şeklinde söylemine cevap vermeden duramam. Sattığın kart 28 NM 4 senelik bir kart. Üstüne üstlük üretildiği zamanın bile düşük profil kartları arasında. 4 GB modelini almanın hiçbir mantığı yokken gidip 350 TL verip alma hatasını yapmışsın buraya kadar tamam. Ama sen bunu 2 GB kartlarla bir tutmayıp sanki daha üstün bir performans veriyormuş gibi varsayıp ve bu yanlış bilgini millete empoze etmeye çalışırsan burada dur derim. Burası bir forum, tartışma alanı göz göre göre insanlara yanlış bir bilgiyi empoze edemezsin.
O kartın ederi benim dediğim gibidir. En fazla olacağı 120 TL olsun hadi. Ben bunu arkadaşa söylüyorum ve o altın kelimeler ağzından dökülüyor "4 GB olduğu için 100 TL falan diyemem. En kötü 230 TL diyebilirim." Sıfırı (dolar bu kadar yüksekken bile) 190-220 TL olan bir karta arasında performans farkı olmadığı halde 2. el olan bir ürüne sıfır piyasasından fazla fiyat çekmek ve saçma bir şekilde piyasayı etkilemek yanlış bir harekettir. Gerçi beğeni sayım kadar e-ticaret yapmış birine bunları öğretmem biraz absürt kaçar ama ben değinmek istedim.
Bu arada bunu kendin satılık ilanı açarak yapsan yine uyarırdım fakat bu kadar üstelemezdim. Fakat başkasının konusunda olunca ve başkalarında aklını karıştırma faktörleri işin içine girince eyvallah çekip cevap vermeden duramam. Her neyse e-ticaret dehası olarak kaça satarsan sat o kartın ederi 100-120 TL geçmiyor...

Son düzenleme:
Zaten o kartları almak direk saçmalık, bir de 100'den fazla vermenizi önermiyorum. Ne kadar çok RAM o kadar performans demek olmuyor. Zaten 240'ın RAM'i GDDR5 bile değil, tek avantajı bilgisayarında takılı olandan erişim hızını düşürmesi. Senin bilmen gereken, kart kötü, RAM fark yaramıyor, verdiğin para anlamsız ama vereceksen 100'den fazla verme.

Zaten 4 GB modeli diye 230 TL verecek aklım ve param yok. 4 GB yerine en fazla 2 GB kullanacağım zaten. Hala R7 240 arıyorum.

Zaten 4 GB modeli diye 230 TL verecek aklım ve param yok. 4 GB yerine en fazla 2 GB kullanacağım zaten. Hala R7 240 arıyorum.
Hocam konu sadece sizle alakalı değil. Siz biliyor olabilirsiniz ama bakan başkası bilmeyebilir. Bu herkese açık bir konu olduğundan aynı işlemi yapacak arkadaşlara da yol gösterecek.

Hocam konu sadece sizle alakalı değil. Siz biliyor olabilirsiniz ama bakan başkası bilmeyebilir. Bu herkese açık bir konu olduğundan aynı işlemi yapacak arkadaşlara da yol gösterecek.
Cevabın için teşekkür ederim. İnşallah R7 240 bulurum yoksa GT 710 alacağım durumuna düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…