R7 240 FPS sorunu

frusawell

Decapat
Arkadaşlar 1 gün önce R7 240 ekran kartı aldım 2gb 64 bit MSI versiyonu, driverları yükledim herşey sıkıntısız ancak CS GO'da çok düşük fps ve LoL'de aşırı fps droplar alıyorum oynanmayacak derecede, arkadaşımda da aynı kart var ancak CS GO'da 720'p de 110 fps aldığını söylüyor. Ben 40 60 fps alıyorum 720p en düşük ayarlarda sürücüsü son sürüm zaten AMD Adrenalin 2020 edition.

Sistemim;

250W psu
Dual Core Pentium E6700 işlemci
4GB Ram
Foxconn G41MXE anakart

Overclock yapmayı denedim işlemciye ancak bios'da ayarları bulamadım belki darboğaz olabilir diye düşünmüştüm ama olmayacağını söylüyorlardı bazı yerlerde.

LoL'de 150 fps falan alıyorum ancak çok fps drop giriyor oyun zevkimi yerle bir ediyor yani.

Arkadaşım 2020 sürücüsünün oyundaki performansı düşürdüğünü ve 2018 versiyonu kullandığını söyledi ama bilemiyorum.

CS GO işlemci kullanan bir oyun. İşlemcin çift çekirdek diye biliyorum ve eski bir işlemci. En azından o ekran kartıyla q9000 serisi ve 4 çekirdek bir işlemci ile kullanabilirsin. Ram minimum 8 gb olması lazım. Kısacası dostum, sistem eski ve yaşadıkların normal. Bütçen varsa güncelle.

Kardeş ekran kartı bütün işi tek başına yapmaz yanlış anlamanı istemem fakat işlemci ve Ram zaten yetersiz + 250W PSU dan da drop yiyor olabilirsin.

Ram zaten 2 idi 4 yaptım bütçem fazla yok
E5430 diye bir işlemci buldum xeon 110 tl alabilirim
Eski geforce 210 ekran kartımı da satabilirim ama çözüm gerekiyor

Son düzenleme:
Xeon işlemcinin anakartınla uyumlu olmadığına bakmak lazım. Anakartına uygun olan en iyi performanslı işlemciyi ya da biraz daha uygun ve f/p olarak iyi olan, Q serisi 4 çekirdek işlemcilerle de performans alırsın. Q9500 ve üstü gibi. Anakartın destekliyorsa Ram'i en azından 8gb yap derim. Çözüm basit kardeşim, sistemi en azından güncellersen performans artar ama tercihim şimdilik idare edip, pandemi sonrası uygun bütçeyle güncel bir sistem toplaman.

up
Xeon işlemcinin anakartınla uyumlu olmadığına bakmak lazım. Anakartına uygun olan en iyi performanslı işlemciyi ya da biraz daha uygun ve f/p olarak iyi olan, Q serisi 4 çekirdek işlemcilerle de performans alırsın. Q9500 ve üstü gibi. Anakartın destekliyorsa Ram'i en azından 8gb yap derim. Çözüm basit kardeşim, sistemi en azından güncellersen performans artar ama tercihim şimdilik idare edip, pandemi sonrası uygun bütçeyle güncel bir sistem toplaman.
Teşekkürler dostum
Oyun içinde işlemci ve RAM kullanımı nasıl?
İşlemci pek sabit kullanılmıyor %85 %60 %90 arasında gidip geliyor ancak GPU hiçbir zaman %100 olmuyor genelde %85 oluyor Ram 3.2 gb kullanılıyor
İşlemci %100 ekran kartı %35 kullanılıyor
Yeniden test ettim
up

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı