R7 240 için PSU Önerisi

Barış Doğan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ben bilgisayarıma ekran kartı almayı düşünüyorum. Yazın almıştım lakin kartın (r7-240) fanı çalıştı görüntü gelmedi. Pek bir bilgim olmaması nedeniyle ben de iade etmek zorunda kalmıştım. Çalışmamasının nedeninin psu olduğunu düşünüyorum. Aşağıda sistemimi belirttim yaklaşık 1 sene falan kullanacağım o yüzden bu sistemle idare etmek zorundayım. Sizce r7-240 ve yanına psu alırsam sorunsuz kullanabilir miyim?

İşlemci: Intel Core 2 Duo E4500
Ekran Kartı: Ati radeon x 1550
İşlemci(link): MSI Global
Psu: Psu'yu aşağıya ek olarak ekledim. Bu psu olduğundan dolayı sorun yaşamış olabilir miyim? Psu'nun kaç watt olduğu hakkında bilgim de yok o konuda psu da önerirseniz memnun olurum.

Dipnot: Bu sistemle CS-GO'yu low ayarlar 1024x1080 ekran çözünürlüğünde ortalama kaç Fps ile oynayabilirim?

CASPER PSU.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortalama 300-350W bir PSU rahat yetecektir.

400W da güzel olur fazlası ile. Ekrana görüntü gitmemesi olayının bende sizin gibi PSU'dan olduğunu düşünüyorum. Güç kaynağı değişince sorun çözülecektir. Bir de anakartınız hangi G31 veya G41 serisinden herhalde ? Eğer sorun yine çözülmez yine fan dönmez ekrana görüntü gitmez ise anlayın ki anakart kaynaklı bir sıkıntı olabilir.

400W da güzel olur fazlası ile. Ekrana görüntü gitmemesi olayının bende sizin gibi PSU'dan olduğunu düşünüyorum. Güç kaynağı değişince sorun çözülecektir. Bir de anakartınız hangi G31 veya G41 serisinden herhalde ? Eğer sorun yine çözülmez yine fan dönmez ekrana görüntü gitmez ise anlayın ki anakart kaynaklı bir sıkıntı olabilir.

Bende yakın zamanda alıp deneyeceğim. Anakartla ilgili bir sorum var. Anakart ve ekran kartında pci-ex 16 girişi olması yeterli değil miydi sadece?

Kesinlikle yeterli. Fakat bazı eski chipsetlere sahip anakartlarda yeni kartlar sıkıntı yaratıyor. Ama R7 240 gibi kartın sıkıntı çıkaracağını sanmam. Büyük ihtimal sıfır sıkıntı çalışacaktır kart.

@AreYouHurt malesef dediğim gibi bütçem fazla olmadığından onu alamayacağım. Kararsız kaldım önceki attığım 42 Tl olan cihazla altta linkini attığım cihaz arasında ne farklar var? Ek olarak benim konunun en başında attığım Psu kaç w idi ? Hangi değere bakacağımı bilmiyorum malesef.

TX PowerMAX 400W 3xSATA, 3xIDE 6Pin PCI-E Bilgisayar Power Fiyatı

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı