Sırt antrenman programı iyi mi?

• Konuyu başlatan Warn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 28

Warn

Centipat
Makaleler
1
Yer
Beyoğlu/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Yazılımcı, Futbolcu, Bodyci
Haftada 2 gün, salı ve cuma antrenmanımda sırt da var.

Salı.
Lat puldown 3X 14.
Cable row 3x14.
Reverse pec deck 3x10.
+9 set biceps.

Cuma.
Straight arm pulldown 3x12.
Shrugs 3x23.
Back extesions 3x23.
+9 set göğüs.

Garip gibi geldi bana, olumsuz yanları ne? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cable row dar tutuş ise 2 set yap. T bar row alternatifi koymamışsınız üst sırt için o eksik. Reverse pec deck 3 set fazla zaten T bar row yaparken ve cable row arka omuz çalışıyor. 2 sete düşürebilirsiniz. Biceps 6 set olsun doğal yapıyorsanız bu sporu. Straight arm pulldown harbiden eğlenceli ve güzel hissettiriyor çünkü baya kanatı esnetiyorsunuz ama ayakta olduğunuz için çok ağır girebileceğiniz bir hareket değil formu kolay bozuluyor, kanatlarınız büyüsün istiyorsanız ya o güne yine lat pull down koyun ya da barfiks çekin. Shrugsları bende yapıyorum ama tek başına yeterli değil yine 2 set tbar row veya alternatifi ve 2 set shrugs yapsanız daha hoş olur. Shrugları boyuna doğru yaparsanız üst trapez arka ortaya doğru yaparsanız orta trapezler çalışıyor çoğunlukla. Ben boynumun kalın gözükmesini sevdiğim ve tbar row zaten orta trapezleri çalıştırdığı için boyun tarafına doğru çekiyorum. Back extension daha çok Romanian deadlift gibi bel güçlendirme hareketi durabilir ama bacak günüde zaten deadlift ya da romanian deadlift yapıyorsanız gerek yok. 9 set göğüs aşırı fazla göğüs için 2 hareket 3'er set yeter. Hadi haftada bi kere göğüs çalışıyorsanız 8 set max olmalı geri kalanı gereksiz. Bu dediğim şeyler her sette ya 1 tekrar bırakıyorsanız ya da tükenişe gidiyorsanız olarak yazdım ki öyle yapmanız lazım. Naturel yapmıyorsanız sporu set sayılarını tabiki daha çok yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı