R7 240 LOL Kasma Sorunu

• Konuyu başlatan Eyes
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 2.659

Eyes

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Kullandığım sisteme R7 240 ekran kartını aldım ve taktım. Yaklaşık 1-2 hafta yüksek ayarlarda 100 FPS alıyordum ancak sonradan bir şeyler oldu ve en düşük ayarlarda 5-10 FPS alıp kasma yapmaya başladı. Ekran kartının sürücüsünü güncelledim ancak değişen bir şey olmadı. Bu sorun nasıl düzeltilir ? Sistemim Intel Pentium D 925 - 2 GB RAM - MSI R7 240 2 GB.

O sorun düzeldi ancak AMD Driver Autodetect`te son sürüm yüklü diyor.

Arkadaşlar 2-3 gündür oyuna girmedim bugün gireyim dedim oyunun 4. dakikasında FPS 10 oldu ve acayip kasmaya başladı. Özel oyuna gireyim dedim reslemeden girdim 50 FPS aldım bunun nedeni nedir ?
Bir çözüm önerim daha var. Amd'nin Crimson ya da Catalyst Control Center yazılımı varsa önce onu kaldırın. Sonra ekran kartının sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Açıkdıktan sonra sağ alttan işlem merkezinden tüm ayarlara ve güncelleştirme ve güvenlik kısmına gelin güncelleştirmeleri aratın Windows otomatik olarak en uygun gördüğü görüntü sürücüsünü yükleyecektir. Umarım bu şekilde sorununuz çözülür.

Güvenlik şeysine bastım ilk seçeneği seçtim ancak herhangi bir şey yüklenmedi.
Normalde görüntü sürücüsü yüklü olmadığında Windows 10 otomatik olarak veri tabanındaki güncel sürücüyü yükler. Yani siz sürücüyü eğer tamamen silebildiyseniz güncellemeleri arattığınızda hatta siz aratmasanız bile kendisi bulup yükler. Eğer yüklemiyorsa eski sürücü tam silinmemiş demektir. Tamamen sildiğinizde aygıt yöneticisinde ''Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı'' gibi bir yazı olması gerek ekran kartı sekmesinde.

Görüntü bağdaştırıcılarında Standard VGA Grafik Bağdaştırıcısı yazıyor dxdiagta bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_20161019_231644.jpg
    IMG_20161019_231644.jpg
    643,4 KB · Görüntüleme: 156
Sürücü düzgün silinmiş sanırım. Raptr isimli bir yazılımı var AMD'nin ekran kartları için otomatik sürücü güncelleme yapıyor. Bir de bunu deneyin isterseniz.
Bir de şöyle bir çözüm var AMD forumundan alıntılıyorum;
1: Uninstall AMD control center by any means.(Run cc-leaner)
2: Re-run the crimson installer in C:\AMD\Radeon-Crimson-15.11-Win10-64Bit
3: When package failure Error popups up press ok and continue installation (i did not try with unchecking AMD settings)(don't restart after installation).
4: Now navigate to C:\AMD\Radeon-Crimson-15.11-Win10-64Bit\Packages\Apps\CN\CNext\cnext64 select ccc-next64.msi Properties->security->select system->ok install it.
Do the same for C:\AMD\Radeon-Crimson-15.11-Win10-64Bit\Packages\Apps\CN\CNext\cnext ccc-next.msi.
5: Now restart you should get error automatically or when you run crimson center.(msvcp120.dll error)
6: Download install/repair (i repaired) C++ 2013(both x86,64)(http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=40784)
Done
Çevirisi;
1: AMD Control Center'ı silin. cc-leaner'ı çalıştırın.
2: Crimson installerı çalıştırın (ilgili dizindeki)
3: Hatayı aldığınızda tamam seçeneği ile devam edin yüklemeye ve yükleme sonunda bilgisayarı yeniden başlatmayın.
4: Şimdi ilgili dizindeki ccc-next64.msi isimli dosyadan özellikleri açın güvenlik sekmesinde system seçip tamam'a basın ve yükleyin.
5: Sistemi yeniden başlatın, otomatik olarak ya da crimson yazılımını çalıştırdığınızda msvcp120.dll hatası alacaksınız.
6: İlgili linkten C++2013 onarım dosyasını indirip yükleyip onarımı yapın.

Son düzenleme:
Dostum sorun Windows Update ile alakalı olabilir. İşlemcin çok güçlü değil boşta %63 demişsin bunun böyle olmaması gerek. Eğer son zamanlarda Windows'u güncellediysen kontrol etmeni öneririm.

Banada olmuştu bu olay 2 çözümü var ya bilgisayarı açık bırakıp Windows'un artık ne yapıyorsa yapıp bitirmesini bekleyeceksin yada Windows Update'i Hizmetler(services.msc)'den devre dışı bırakacaksın.

Eğer Görev Yöneticisinde svchost.exe işlemciyi çok fazla kullanıyorsa büyük ihtimal Windows Update yüzünden.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı