R7 240 sistem GTA 5 dokular yüklenmiyor

İşletim sistemi
Windows 8.1

Toxic

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bu konuyu daha önce de açmıştım. RAM'den dolayı diyenlerde oldu işlemciden dolayı diyenlerde oldu işlemciyi o.c yapıp idare edene kadar rahat bir şekilde oynadım eski işlemcim E6500'dü sıkıntısız oynamak için almıştım Q8400'ü ramide 6 yaptım fakat hala arabayla giderken yollar yüklenmiyor ve drop giriyor arada aşağıya sistemim ve oyun içi değerlerim yazıyor.
Sistemim:
Ekran kartı: R7 240.
İşlemci Q8400.
RAM: 6 GB.
Oyun içi ayarlar:
Texture quality: V. High.
Soft shadows: Softer.
Post FX: High.
Motion blur strength: %30
Diğer ayarlar en düşükte 720p.
FXAA kapalı MSAA kapalı.

720 p benim ayarlarım fxaa off msaa off.png

FXAA açık MSAA kapalı.

720 p benim ayarlarım fxaa on msaa off.png

En düşükte 720p.
FXAA kapalı MSAA kapalı.

720 p en düşük ayarlar fxaa off msaa off.png

FXAA açık MSAA kapalı.

720 p en düşük ayarlar fxaa on msaa off.png

CrystalDiskMark değerlerim.

HDD DEĞERLERİ.PNG

Tüm değerler burada. MSAA 2X yapınca sorun neredeyse hiç oluyor fakat 20-25 FPS oluyor o zamanda tadı çıkmıyor 900p dede herhangi bir değişiklik olmadı.

Hocam CPU ve GPU değerlerine baktığımızda CPU'nun kullanım oranı yüksek. Bu demek oluyor ki darboğaz var. Eğer monitörünüz destekliyor ise grafik kalitesini bir tık azaltıp çözünürlük arttırın. En azından darboğazı biraz olsun azaltmış olursunuz. Bu şekilde deneyip geri döner misiniz?

Depolama birimiyle ilgili bir sorun olabilir mi? HD Tune üzerinden bir sağlık testi yapın. Oyun SSD'ye mi kurulu HD'ye mi kurulu?

HDD bad sector var ama etkilemiyor şu an.

Hocam CPU ve GPU değerlerine baktığımızda CPU'nun kullanım oranı yüksek. Bu demek oluyor ki darboğaz var. Eğer monitörünüz destekliyor ise grafik kalitesini bir tık azaltıp çözünürlük arttırın. En azından darboğazı biraz olsun azaltmış olursunuz. Bu şekilde deneyip geri döner misiniz?

Monitör destekliyor 1080p yi fakat kullandığım kablo VGA dönüştürücü ile 1080p kullanabilcem 1080p açılıyor oyun fakat köşelere çarpıp sürekli dolaşan bir şey çıkıyor onla oynamakda sinir bozucu.

Hocam yapabileceğiniz tek şey ya ucuz yollu bir işlemci almak ya da çözünürlüğü bir şekikde yüksek oynamak. Diğer türlü dediğimiz gibi darboğaz kaynaklı bir yetersizlik söz konusu.

Q8400'ün 750 Ti besleyebileceklerini söyledikleri için şaşırdım darboğaz olmaz sanıyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı