R7 240 Sistem Oyunlarda FPS Düşmesi

Sabri Karaca

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi forumlar. Yakın zamanda eski bilgisayarıma SSD ve ekran kartı aldım fakat League of Legends oyununda FPS düşüşleri yaşıyorum. Oyunun ilk dakikaları 80-100 FPS alırken, ilerleyen dakikalarda FPS 30-40 arasına düşüyor. Bende sorunu merak edip değerleri ölçtüm fakat sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını bulamadım. Oyunun belli bir kısmına kadar GPU 800 MHz çalışıyor fakat bir takım savaşı olduğu zaman otomatik olarak 400 MHz hızına düşüyor. Aynı sorunu işlemcide de fark ettim. İşlemcim 2 GHz başlayıp 1,3-1,4 arası hızlara düşüyor. Oyun boyunca sıcaklıklar pek fark etmiyor. Durumlar ise şöyle:

CPU 33 derece başlayıp 38-40 derece arası değişiyor. Kullanımı ise %30-%50 arası oluyor.
GPU 40 derece civarında başlayıp 46-55 arası değişiyor. Kullanımı ise %17-%40 arası oluyor.
RAM kullanımı 2700 MB civarı başlayıp 2800 ile bitiriyor.

Bilgisayar Özellikleri:
AMD Phenom 9350e quad core işlemci
MSI R7 240 2GB ekran kartı
TRANSCEND 120GB 220S SSD
WD 500 TB Blue 7200 RPM
ASROCK N68C-S UCC anakart
Windows 10 Home 64 bit
4 GB DDR2 kingston RAM

Sizce bu sorun neyden kaynaklıdır ve ne yapmam gerekir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

CPU KULLANIMI.png

1) Bilgisayarında batarya simgesine sağ tıklayıp sırasıyla güç seçenekleri/yüksek performansın yanındaki plan ayarlarını değiştir/gelişmiş güç ayarlarını değiştir/işlemci güç yönetimi/en düşük işlemci durumu ve en yüksek işkemci durumunu %100 yap bu sayede işlemcin tam performansda çalışır.

2) Windows 10 yıldönümü güncellemesi sonrası dvr denen bir özellik devreye girdi. Bu özellik yüzünden kayıt almak istemesek bile arka planda kayıt olınıyor. Dvr adlı özelliği kapatıp bana dönebilirmisin.
Buyur konuyla alakalı video çekmiştim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3) Görev yöneticisindeki işlemcinin çalışma hızı tam olarak doğru değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı