Çözüldü R7 240 sistemde Valorant aniden donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
8GB DDR3 RAM
Ekran kartı
Sapphire AMD R7 240
İşlemci
Intel Core İ5 2500
Merhaba. Bilgisayarı açıp Valorant'a girdiğim zaman maçın ortasında bir anda aniden donuyor. Hiçbir uyarı mesajı almıyorum. Genellikle ilk elin ortalarında. Oyun donuyor, görüntü gidiyor ama sesler gelmeye devam ediyor. Sesli konuşmada insanalar beni hala duyuyor. Tek çare PC'ye reset atmak oluyor. Ama reset attıktan sonra bir daha böyle bir sorun olmuyor. Oyunu tıkır tıkır oynayabiliyorum. Yani her Valorant'a girmemede oyunun donmasını bekleyip PC'ye reset atıyorum ondan sonra oyunumu oyanabiliyorum. Ekran kartı sürücüleri güncel. PC'ye 3 kere format attım. Başka hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum.

@Recep Baltaş ustamız bir konuda Sapphire ekran kartı sorunu diye bir şeyden bahsetmiş. Araştırdım ama nedir tam anlayamadım.

Çözüm
Reis sorunu çözebildin mi? Bende de aynı sorun var.

Kardeşim inan çözemedim ama ekran kartını başka bir arkadaşa sattım. Onda bu sorun olmadı. Mis gibi kullanıyor. Ben de ekran kartını RX 570 ile değiştirdim zaten.

Yani R7 240 ekran kartları bazı bilgisayarların parçalarıya uyumlu çalıışmıyor olabilir.

Klasik AMD işte ne beklersiniz ki? Yazılımsal sorunları başa bela.
Ekran kartına overclock yaptıysanız kaldırmanızı öneririm. Çünkü bu Sapphire markasının yapısında overclock yapılınca ciddi anlamda bir kendinden geçme söz konusu.

OC eskiden yapmıştım. PC'ye format attım ondan sonra. OC kalkmış mıdır?

Kalkmıştır da siz tekrardan yapmış mısınız diye emin olmak adına AMD Catalyst üzerinden bir bakın derim. Belki sürücünüzü beta sürücü indirdiyseniz ondan dolayı da oluyor olabilir.

Kalkmıştır da siz tekrardan yapmış mısınız diye emin olmak adına AMD Catalyst üzerinden bir bakın derim. Belki sürücünüzü beta sürücü indirdiyseniz ondan dolayı da oluyor olabilir.

Az önce arkada Valorant açıkken AMD Catalyst kuruyordum ve birden valorant kapanıp böyle bir hata verdi. İlk kez görüyorum. AMD Catalyst kurduktan sonra birşey oldu pc ye.

Eki Görüntüle 1578484
Az önce arkada Valorant açıkken AMD Catalyst kuruyordum ve birden valorant kapanıp böyle bir hata verdi. İlk kez görüyorum. AMD Catalyst kurduktan sonra birşey oldu pc ye.

WHQL olanı indirdiniz değil mi ?
Az önce arkada Valorant açıkken AMD Catalyst kuruyordum
Niye böyle bir şey yaptınız ki. Uygulama veya oyun kapalıyken kurun çökmesi normaldir.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Aynı sorun bende de vardı çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…