R7 240 sisteme kaç Watt PSU gerekli?

@ICECOLDz İtopya'daki CV450 fırlamış 880 TL'ye, alın bunu geçin başka da alternatif yok zaten.

CV450 Hepsiburada sitesin de 640 TL'ye mevcut ama yukarıda attığım ile arasında 240 TL oynuyor performans da çok büyük bir fark yaratır mı? Fiyatı'da göz önünde bulundurarak 400 TL olanı alırsam pişman olur muyum? Yoksa CV450 mi almalıyım.

CV450 Hepsiburada sitesin de 640 TL'ye mevcut ama yukarıda attığım ile arasında 240 TL oynuyor performans da çok büyük bir fark yaratır mı? Fiyatı'da göz önünde bulundurarak 400 TL olanı alırsam pişman olur muyum? Yoksa CV450 mi almalıyım.
PSU performansı etkilemez.

CV450 Hepsiburada sitesinde 640 TL'ye mevcut ama yukarıda attığım ile arasında 240 TL oynuyor performans da çok büyük bir fark yaratır mı? Fiyatı'da göz önünde bulundurarak 400 TL olanı alırsam pişman olur muyum? Yoksa CV450 mi almalıyım?

Yani, alınabilir. Bu kadar bütçede HV Pro da var, ona da bakılabilir 120W daha güçlü bir PSU. Eksileri Bronze sertifikası yok ve bir koruması eksik CV450'den (toplam 2 koruma eksik). Eğer yüksek güç gerekmiyorsa CV450 alın.

PSU performansı etkilemez.

Güç darboğazı veya dalgalanmaları olan sistemlerde etkiler.

Yani, alınabilir. Bu kadar bütçede HV Pro da var, ona da bakılabilir 120W daha güçlü bir PSU. Eksileri Bronze sertifikası yok ve bir koruması eksik. Eğer yüksek güç gerekmiyorsa CV450 alın.

Güç darboğazı veya dalgalanmaları olan sistemlerde etkiler.
Tabi öyle etkilerde , normal olarak etkilemez.

İkisi arasından seçim yapmaya çalışırken üç'e yükseldi 😅

Hv Pro 550W.
CV450W.
Areocool VX Plus 400W.

Fiyat Olarak'da watt Olarak'da sıralaması yukarıda'ki olduğu gibi fiyatı uygun ama uzun süre kullanılabilecek bir PSU olması benim için yeterli olacaktır. Bu sisteme zaten çok bir yükseltme yapılamaz diye düşünüyorum. Öneriniz hangisinden yana. :)

@ICECOLDz VX Plus'ı ezerler bu listede, HV Pro ve CV450 denk diyebileceğim PSU'lar.

HV Pro'da korumalar konusunda OTP ve UVP yok, UVP zaten opsiyonel bir korumadır düşük bütçede olmayabilir. OTP'nin de olmaması eğer PSU'ya çok yük bindirip ısıtmazsanız (veya fanında bir arıza çıkıp soğutmamaya başlamadığı sürece) bir problem olmaz.

Eğer sertifika + koruma istiyorsanız CV450 alın, zaten R7 240'ü her türlü doyurur.

@ICECOLDz VX Plus'ı ezerler bu listede, hv Pro ve CV450 denk diyebileceğim PSU'lar.

hv Pro'da korumalar konusunda otp ve uvp yok, uvp zaten opsiyonel bir korumadır düşük bütçede olmayabilir. Otp'nin de olmaması eğer PSU'ya çok yük bindirip ısıtmazsanız (veya fanında bir arıza çıkıp soğutmamaya başlamadığı sürece) bir problem olmaz.

eğer sertifika + koruma istiyorsanız CV450 alın, zaten R7 240'ü her türlü doyurur.

Bende CV450 almaya yakınım şu an biraz ama şu sisteme olurda ekran kartı değişimi falan yapmam gerekirse CV450 hangi kartlara kadar doyurur sistemi. Zaten bu sistemi geliştirmeye kalkarsam sadece RAM eklemesi ve ekran kartı değişebiliyorum. Anakart 1156 pin olduğu için işlemci değişimim biraz kısıtlı zaten 1156 pin için kullanabilecek en iyi işlemcilerden birisi takılı. Bundan iyisi i7 870K veya Xeon X3470 ama onlarda Piyasa'da yok ki çok fark ettirir mi buna göre bilemiyorum. Geliştirmem gerekirse komple anakart CPU RAM'lerin değişmesi daha makbul olur sanki ondan dolayı şu mevcut sisteme CV450 fazla bile gelecektir diyorum. Sizin düşüncelerinizi'de merak ediyorum.

@ICECOLDz

CV450 ile aslında RX 6600 XT'ye kadar gidersiniz, üstü için 550W almak daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı