R7 240 Sisteme Yükseltme Önerileri

Merhabalar sistemim bu şekildedir. Ekran kartım: AMD Radeon R7 240 4 GB modeli Bu sisteme ek olarak özellikle oyun konusunda ne gibi eklentiler yapabilirim?

Eki Görüntüle 560082
işlemcin güçlü olduğu için RX570'e kadar çıkabilirsin. Ama Ekran kartını değiştirmezsen oyunlarda kesinlikle gözle görülür bir fark olmaz
İ7 6700 ve 16GB RAM için o ekran kartı hakaret olur. Yeni bir ekran kartı alın.
Bence o bütçe ile şu üç parçayı alın.

1- GTX 1660 Süper ekran kartı (2200TL civarında).
2- 500W kaliteli bir PSU (300TL civarında).
3- 240GB SATA bir SSD (300TL civarında).

Bu eklemeler ile mükemmel bir bilgisayarın olur.

Not: Sistemde zaten iyi bir PSU varsa ikinci öneriyi görmezden gelebilirsin.

Tam model olarak da bu üçlü iyi olacaktır.
RX570 veya RX580 daha makul değil mi Fiyat/performans açısından? Hem RX570 alırsa SSD ve PSU için bütçe kalır

Son düzenleme:
Evet arkadaşların dediği gibi RX 570 / 580 alabilirsin. SSD ilede taçlandırılır. PSU almışkende bi 700 750W al ki baya ileride tekrardan güncellemek zorunda kalmazsın götürür baya.

Bu sistem RX 590'ı bile rahatça besler, en kötü RX590 al, AMD sevmiyorum dersen NVIDIA kısmında da en kötü GTX 1660S(Super) al bu iki ekran kartı birbirine yakın kartlar zaten, %10 GTX daha iyi ama onu fark etmezsin R7 240'tan geçeceksen.

Ben alt sınırı çizdim sen daha iyi ve üst seviyelere bakıp alabilirsin ama bundan aşağı alacağın her ekran kartı bu sisteme bir hakaret ve küfür etmek gibi olacaktır.
(Ben şahsen AMD'yi daha çok tercih ederim ama bu kişisel bir tercihtir.)
Edit: Benim sistemime bakıp RX570'in ne kadar düşük kalacağını anlarsınız zaten.

Merhabalar sistemim bu şekildedir. Ekran kartım: AMD Radeon R7 240 4 GB modeli bu sisteme ek olarak özellikle oyun konusunda ne gibi eklentiler yapabilirim?

Eki Görüntüle 560082

Bütçen çok fazla kısıksa işlemci Intel i5 2500K al. Bütçen ortaysa i5 yeni nesiller ve yakın nesillerden al. Fakat kısa olarak bütçen düşükse direkt ben sana i5 2500K yanına ekstra soğutucu, mininum 2x4 RAM rx470/rx570 işlemciye Overclock'ta yaparsın kasanda güzel hava alıp veriyorsa.

Bütçen çok fazla kısıksa işlemci Intel i5 2500K al. Bütçen ortaysa i5 yeni nesiller ve yakın nesillerden al. Fakat kısa olarak bütçen düşükse direkt ben sana i5 2500K yanına ekstra soğutucu, mininum 2x4 RAM rx470/rx570 işlemciye Overclock'ta yaparsın kasanda güzel hava alıp veriyorsa.
Lütfen arkadaşın sistem bilgilerini okuduktan sonra cevap verin arkadaşımızın i7 işlemcisi var siz daha düşük bir işlemci öneriyorsunuz, biraz daha dikkatli olalım, yanlış bilgilendirme olmasın.

Merhabalar sistemim bu şekildedir. Ekran kartım: AMD Radeon R7 240 4 GB modeli bu sisteme ek olarak özellikle oyun konusunda ne gibi eklentiler yapabilirim?

Eki Görüntüle 560082

İşlemciyi satabiliyorsan sat i7 7700K falan al minimum üstüne biraz para ekleyip hatta daha fazla ekleyebiliyorsan 8700K al çekirdek ve Thread'de yüksek hem, aynı zamanda güncel. Ekran kartı olarak sadece oyun oynayacaksan minimum RX470 4 GB veya RX570 4 GB öneriyorum. Yayın yapacaksan kaliteli yayın açısından GTX 1660S öneriyorum minimum. SSD yoksa diğer arkadaşların dediği gibi SSD al gerçekten lazım SSD artık bilgisayarlara.

İ7 6700 ve 16GB RAM için o ekran kartı hakaret olur. Yeni bir ekran kartı alın.
Bence o bütçe ile şu üç parçayı alın.

1- GTX 1660 Süper ekran kartı (2200TL civarında).
2- 500W kaliteli bir PSU (300TL civarında).
3- 240GB SATA bir SSD (300TL civarında).

Bu eklemeler ile mükemmel bir bilgisayarın olur.

Not: Sistemde zaten iyi bir PSU varsa ikinci öneriyi görmezden gelebilirsin.

Tam model olarak da bu üçlü iyi olacaktır.
750W Cooler Master PSU kullanıyorum fakar sadece oyunlarda yüksek çözünürlük el de etmek istiyorum. Sadece ekran kartı ve güzel bir ssd alsam limiti biraz daha arttırabilirim 5000 liraya kadar çıkabilirim

750W Cooler Master PSU kullanıyorum fakar sadece oyunlarda yüksek çözünürlük el de etmek istiyorum. Sadece ekran kartı ve güzel bir ssd alsam limiti biraz daha arttırabilirim 5000 liraya kadar çıkabilirim.
Monitör çözünürlüğünüz ne ?

1080P ise 1660 Süper modelinden fazlasına çıkmaya gerek yok. Zaten o işlemci de fazlasını kaldırmayacaktır.

2K ise 4000-5000TL bütçe ile RX 5700XT veya RTX 2070 Süper alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı