R7 240 Sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
3000-3500

koffyxx1

Femtopat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim:

Anakartım Intel h55.
İşlemcim Intel(R) Core(tm) i7 CPU 860 @ 2.80GHz
RAM marka bilmiyorum 4+4 8 GB RAM.
Ekran kartım AMD Radeon R7 200 series (sanırım R7 240)

RAM miktarını 8+8 yapıp 16 GB RAM yapmak istiyorum.

İşlemcim yetmemeye başladı onu da değişmek istiyorum.

PC'de çoğunlukla oyun oynuyorum.

Bütçem 3000-3500 civarı önerisi olan var mi?

RX 570+i7 3770 işinizi görür. Daha yüksek işlemcide anakart değiştirmek lazım çok uğraşırsınız.

Hocam bu sistem yükseltmek ne kadar karmaşıkmış ya ChatGPT Intel H55 1156 soket diyor buradaki bazı kişiler 1155 diyor kafam karıştı.

Sadece 1. nesil işlemci takabilirsiniz bildiğim kadarıyla. DDR3 ramler 200-300 liraya bulunuyor 600 lira bütçeyi buraya ayırsak geriye 3000 TL civarı bir bütçe kalır. Bu bütçe ile h61 alıp i7 3770 alsanız yanına da kalan bütçe ile ekran kartı alsanız olur. Fakat yine de sistem çok eski olur. Çoğu oyunu düşük-orta grafiklerde oynarsınız. Oynayacağınız oyunlar ve beklentiniz nedir ?

i7 3770 için de anakart değiştirmesi lazım.

Hocam bu sistem yükseltmek ne kadar karmaşıkmış ya ChatGPT Intel H55 1156 soker diyor buradaki bazı kişiler 1155 diyor kafam karıştı.

Sadece 1. nesil işlemci takabilirsiniz bildiğim kadarıyla. DDR3 RAM'ler 200-300 liraya bulunuyor 600 lira bütçeyi buraya ayırsak geriye 3000 TL civarı bir bütçe kalır. Bu bütçe ile H61 alıp i7 3770 alsanız yanına da kalan bütçe ile ekran kartı alsanız olur. Fakat yine de sistem çok eski olur. Çoğu oyunu düşük-orta grafiklerde oynarsınız. Oynayacağınız oyunlar ve beklentiniz nedir?

Simulator oyunları
BF1.
GTA 5
Valorant.
Mümkün olursa CS2.
Gibi oyunlarda grafik takıntım yok

Bir de önerileriniz linklerini atabiliyorsaniz güzel olur pek anlamıyorum 6 yıldır PC'ye hiçbir yükseltme yapmadım.

Hocam bu sistem yükseltmek ne kadar karmaşıkmış ya ChatGPT Intel H55 1156 soker diyor buradaki bazı kişiler 1155 diyor kafam karıştı.

Simulator oyunları
BF1.
GTA 5
Valorant.
Mümkün olursa CS2.
Gibi oyunlarda grafik takıntım yok

Bir de önerileriniz linklerini atabiliyorsaniz güzel olur pek anlamıyorum 6 yıldır PC'ye hiçbir yükseltme yapmadım.

0 alamazsınız ikinci el ilan bulmanız lazım dediğim ürünler için. Burada yazan oyunları oynarsınız fakat düşük ayarlarda oynarsınız. CS2 için bir şey diyemem optimizasyonu çok sorunlu ve işlemci fazla istiyor.

0 alamazsınız ikinci el ilan bulmanız lazım dediğim ürünler için. Burada yazan oyunları oynarsınız fakat düşük ayarlarda oynarsınız. CS2 için bir şey diyemem optimizasyonu çok sorunlu ve işlemci fazla istiyor.

Hocam bir de Intel H55 anakartı bazıları 8+8 16 ya kadar diyor bazıları 4+4 Max 8 destekler diyor nasıl anlayabilirim bunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00