R7 240 ve i5-6500 Bilgisayar Toplama

Tursu_Bidonu

Kilopat
Ben bilgisayar toplamaya karar verdim, internetten baktığım tavsiyeler doğrultusunda da Hepsiburada.com'dan seçtiğim, aşağıdaki listedeki bilgisayar bileşenlerinde karar kıldım. Sizce bu donanım parçaları nasıl, uyumsuz olan bileşenler var mı ve PSU böyle bir sistemde kaç Watt olmalı? Diğer bir husus: Bilgisayar donanımları hakkında çok üst seviye bir bilgiye sahip değilim ama üç aşağı beş yukarı donanımlardan anlıyorum.

Sizce ben bizzat bu parçaları sorunsuz bir şekilde bir araya getirebilir miyim yoksa işinin ehli birinden bu konuda yardım almalı mıyım? Bu arada bilgisayarı da günlük kullanım için ve daha ziyade Black Ops 2, COD: WW2 tarzı oyunlar oynamak için kullanacağım, herhalde bu sistem kaldırır diye düşünüyorum. Başka tavsiyeleriniz olursa da yazabilirsiniz.

Yardım ederseniz memnun olurum, şimdiden teşekkürler...

Anakart: MSI H110M PRO-D Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı
İşlemci: Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci Fiyatı
RAM: Corsair Vengeance Siyah 8GB 2400MHz DDR4 Ram Fiyatı
Ekran Kartı: Asus AMD Radeon R7 240 4GB DDR5(DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı Fiyatı
Hard Disk: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı
Güç Kaynağı: Corsair Builder VS650 650W 80+ Power Supply (CP-9020098-EU) Fiyatı
Kasa: PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1010B 1xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim toplam bütçen nedir?

Hayır kardeşimizin derdi yeni oyunları rahat, iyi FPS ve iyi görüntü elde etmek istiyorsa:

- İkinci el yönelmek.
- Diğer parçalardan kısmak.
- Bütçeyi arttırmak.

gibi yollara başvurabilir. Şahsen işlemci tarafından ekran kartı için çöp. Ayrıca eski bir ekran kartı için de o fiyat... Her neyse... O GPU ile işlemciye yazık olur. APU sistem daha iyi olabilir.

Kardeşim toplam bütçen nedir?

Yani 4000 - 5000 TL arası olsa güzel olur, monitörü falan da dahil.
Bu forumun abileri bu konuyu basmadan önce ben diyorum ki o işlemciye o ekran kartı hiç olmuş mu?

Ya bu sistem aslında benim şu an kullandığım sistemle aynı gibi. Bu zaman kadar da işimi gördü. Tek farkı ekran kartı 256 bit, modeli de R7 370. 256 bit ekran kartları da baya tuzlu olduğu için ben de 128 bit'lere yöneldim.
Aynen İşlemciyi i3 7100 yapıp, ekran kartını 1050 2 GB yapsa daha mantıklı.

Hangi model oluyor o ekran kartı, link gönderebilir misin? Benim de asıl iyi olmasını istediğim ekran kartı ama fiyatlardan dolayı, bir de tam özelliklerini bilemediğim için böyle bi' kart seçtim.

Mesela senin tavsiye ettiğin işlemci ve ekran kartı hangisi? Link varsa gönderebilir misin?

Hocam 5000 TL ye monitör dahil en iyi sistemi dizmeye çalıştım. Sistem önü açık oldu. Sistemi farklı farklı yerlerden toplayarak daha ucuza alabilirsin. Dolar yüzünden anca bu kadar oluyor 5000 TL ile.[emoji26] Sisteme eleştirileriniz varsa alabilirim.[emoji1]

Seçilen işlemcinin ve anakartın ileriye ne kadar dönük, ileri de yükseltme yapılabilir mi bu gibi sorulara ne yazık ki yeni işlemci ve anakartlara uzağım. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem. Ancak seçilen ekran kartının artık günümüzde giriş seviyesi bile olmadığı, seçilen işlemciye ise yazık olacağını yani tam performansını göremeyeceğin anlamına geliyor.

Doların durumu ortada. Geçen yıllar da alınan ekran kartlarının fiyatlarına göre şuan fiyatlar 2x oldu. Bu nedenle senin böyle bir sisteme en az 1050 Ti veya 1050 alman gerekir. Tabi fiyat uçuk olduğu için şöyle yapmayı dene.

Yurt dışında bazı firmalar oyuncu ekipmanlarını ciddi bir indirim ile satışını gerçekleştiriyorlar. Daha geçen günler de 1050 modelleri Türkiye fiyatına göre ciddi bir indirim olmuştu. Oraları takip ederek alabilirsin. Yok ben hemen almak istiyorum dersen; parayı bayıl, minimum 1050 sahibi ol.

Bütçe arttırırım dersen, bu dolar ile paran varsa tabi yine daha üst ekran kartları alabilirsin.

İndirimli olan ürünlere buradan ulaşabilirsin: Gearbest TR: Teknolojik Aletler, RC Oyuncaklar, Outdoor Giyim ve Daha Fazlası İçin Online Alışveriş Sitesi
Kargo da ve gümrük de sıkıntı olmayacağı şeklinde yorumları mevcut. Olsa bile kendileri karşılıyorlarmış.
Kısacası: Minimum artık Nvidia 1050 model ekran kartı alman gerek.

Çok sağ olasın kardeş, fikir almak açısından iyi oldu. Benim iyi kötü anladığım, ekran kartında AMD'yi kimse tavsiye etmiyor gibi, daha ziyade Nvidia GTX 1050'yi söyledi hemen hemen herkes. Peki yukarıda verdiğin işlemci Core i5'e göre nasıl, performansı nasıl etkiler? Bir de AMD'nin RX 550 ekran kartı nasıl olur böyle bir sisteme?

Zaten benim gördüğüm herkes Nvidia 1050'de hemfikir olmuş gibi. Demek ki tercih edilen, iş gören bir ekran kartı. AMD'yi tercih etmemin sebebi de zaten biraz ekran kartından kısmak için çünkü en çok zorlayan ekran kartı oluyor hâliyle. Şunu merak ettim: Şimdiki ekran kartlarında 128 bit ile 256 bit'in çok bir önemi var mı, bir de RX 550 falan bu 1050'ye nazaran çok mu kötü yoksa yakın mı sayılır? Dediğin siteye de bakayım inşaallah, çok sağ olasın...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…