R7 240 ve i5-6500 Bilgisayar Toplama

Tursu_Bidonu

Kilopat
Ben bilgisayar toplamaya karar verdim, internetten baktığım tavsiyeler doğrultusunda da Hepsiburada.com'dan seçtiğim, aşağıdaki listedeki bilgisayar bileşenlerinde karar kıldım. Sizce bu donanım parçaları nasıl, uyumsuz olan bileşenler var mı ve PSU böyle bir sistemde kaç Watt olmalı? Diğer bir husus: Bilgisayar donanımları hakkında çok üst seviye bir bilgiye sahip değilim ama üç aşağı beş yukarı donanımlardan anlıyorum.

Sizce ben bizzat bu parçaları sorunsuz bir şekilde bir araya getirebilir miyim yoksa işinin ehli birinden bu konuda yardım almalı mıyım? Bu arada bilgisayarı da günlük kullanım için ve daha ziyade Black Ops 2, COD: WW2 tarzı oyunlar oynamak için kullanacağım, herhalde bu sistem kaldırır diye düşünüyorum. Başka tavsiyeleriniz olursa da yazabilirsiniz.

Yardım ederseniz memnun olurum, şimdiden teşekkürler...

Anakart: MSI H110M PRO-D Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı
İşlemci: Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci Fiyatı
RAM: Corsair Vengeance Siyah 8GB 2400MHz DDR4 Ram Fiyatı
Ekran Kartı: Asus AMD Radeon R7 240 4GB DDR5(DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı Fiyatı
Hard Disk: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı
Güç Kaynağı: Corsair Builder VS650 650W 80+ Power Supply (CP-9020098-EU) Fiyatı
Kasa: PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1010B 1xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Söyleyebilirim.
  1. O fiyata o kart alınmaz. GTX 1050 Ti alınacaksa bu alınır; ePttAVM - MSI 4gb nVidia GTX1050Ti Gaming 4G DDR5 128bit HDMI DVI DisplayPo
  2. PSU ve kasa seçimin yanlış.
Kasa ve PSU seçimi yanlış değil. O fiyata o kart alınmaz diyorsun da senin önerdiğin site yurt dışından alıyor çocuk durduk yere bekleyecek belki stokta yok diyecekler uğraşacak değer mi? PSU olarak da bilgisiz olduğun ortada 1 ay önce aldım gayet stabil çalışıyor 600W zaten her şeye yetiyor.

Senin önerdiğin site yurt dışından alıyor.
Diğer siteler Türkiye de mi üretiyor sanıyorsun.
Onlar da yurt dışından getiriyorlar.

Kasa ve PSU seçimim yanlış değil. PSU olarak da bilgisiz olduğun ortada 1 ay önce aldım gayet stabil çalışıyor 600W zaten her şeye yetiyor.
Yetmesi çalışması ayrı kalitesi ayrı.

İnsanlar ile nasıl konuşacağını öğren.
Sen galiba GTX 1050 Ti'yı 1.600 TL'den önerecek kadar bilgilisin.
Sen benim bilgimi sorgulayamazsın!
Terbiyesiz.

Diğer siteler Türkiye de mi üretiyor sanıyorsun.
Onlar da yurt dışından getiriyorlar.

Yetmesi çalışması ayrı kalitesi ayrı.

İnsanlar ile nasıl konuşacağını öğren.
Sen galiba GTX 1050 Ti'yı 1.600 TL'den önerecek kadar bilgilisin.
Sen benim bilgimi sorgulayamazsın!
Terbiyesiz.
Kusura bakma ileri gittim biraz. İlk defa kabulleniyorum :D yurt dışı derken yani mesela bilindik sitelerin Türkiye'de firmaları olur ve yurt dışından ürün alıp burada satarlar ya hani. İşte nanokatolog amazon, aliexpresi alibaba gibi sitelerden alıp satıyor diğerleri gibi değil o yüzden gemi ile geliyor kargo uzun sürüyor. İnsanlar o kartı daha pahalıya Vatan'dan veya farklı sitelerden alıyor. Önerimde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum 400 TL daha biriktirir başı ağrımaz. PSU konusunda ise inan bende çok merak ettim bu Akasa 600W PSU yu neden kalitesiz buldunuz acaba :kararsız:

Sorun değil :)

Ah pardon, ben görseldeki PSU için konuşmuştum.
Bahsettiğin Akasa Viper 600W gayet güzel.
Ancak ben sistemde PSU'ya o kadar para ayırmadım. Yoksa önerdiğim bir PSU'dur.

Ne demek istediğini anladım orda.
Kendi distrübütörlüğünü kendi yapıyor Nanokatalog.
Ön siparişteki ürünleri ortalama 18 günde geliyor.
Stoktan yazanlar ise normal kargo süresinde geliyor.
Ancak bekletmesi dışında hiç bir sorunu yok.
Güvenilirdir. 400 az verip beklemeyi yeğlerim.
Hem o parçalar 15 günde sana 400TL'lik kullanım sağlamazlar.

Ayrıca Nanokatalog hakkında yanlışın var.
Amazon Aliexpressten almıyorlar.

Sağ olasın, üstad. Hemen inceleyeyim... :)
Bir an önce alın derim 5 dakika sonra borsa açılıyor :şaftıkaymış: Sonradan ekran kartı almanızı önermiyorum. Dolar artarsa alamayabilirsiniz.

Nanokatalog.com sitesinde 1050 ekran kartı en uygun gibi, tavsiye eder misin o siteyi?
5.000 TL bütçe var ve İntel Pentium işlemcili sistem topluyorsunuz hocam.
Eki Görüntüle 322910
PSU olarak buradaki Akasa 600W 80+ Güç Kaynağını alacaksın. (382TL)
Sistem komple 5703 TL yapıyor fakat ekran kartsız 4075 TL. En başta ekran kartı alma anlatacağım; şimdi yukarıda yazdığın oyunları işlemcinin içindeki ekran kartı (UHD 630) ile kasmadan oynayabilirsin. Biraz daha para biriktirip 700TL daha koyana kadar seni bu idare eder. Parayı tamamlayınca incehesap.com'dan topladığım bu sistemdeki GTX1050 ti alırsın (y)

Öyle de yapılabilir aslında ama doların durumu malum, sınırı zorlamadan 1050 ekran kartını şimdi mi alsam diyorum ama bilemedim. nanokatalog.com'da 1418 TL civarıydı herhalde. Sence bu siteden, o fiyata alınabilir mi? Bir de şunu merak ettim: Böyle bir sisteme 450 watt az mı gelir yoksa senin yazdığın gibi 600 watt almak mı daha isabetli olur? Ayrıca işlemci, anakart Intel olmasa da olur, AMD'yi de tavsiye edenler oldu. Artık hangisi daha uygun olursa.
Bir an önce alın derim 5 dakika sonra borsa açılıyor :şaftıkaymış: Sonradan ekran kartı almanızı önermiyorum. Dolar artarsa alamayabilirsiniz.

Aynen ben de öyle düşündüm. :)
Söyleyebilirim.
  1. O fiyata o kart alınmaz. GTX 1050 Ti alınacaksa bu alınır; ePttAVM - MSI 4gb nVidia GTX1050Ti Gaming 4G DDR5 128bit HDMI DVI DisplayPo
  2. PSU ve kasa seçimin yanlış.
Bu ekran kartının gördüğüm sitelerdeki en uygun fiyatlısı senin verdiğin linkteki. 1.144 TL gayet iyi bence. Diğer sitelerde 1.400 - 1.600 arası gidip geliyor.

Çok teşekkür ettim yaptığın liste için, hocam.. Bir de yukarıda dediğin gibi ekran kartının fiyatı da uygun diğer sitelere nazaran. AMD işlemci ve anakartı da bir çok kişi önermişti zaten. Bazı gördüğüm kasalar 3 adet, 6 adet fanlı oluyor, bu listedeki kasada bir adet var herhalde. Isınma noktasında bir sıkıntı çıkarır mı ilerde bu kasa yoksa pek problem olmaz mı? Son olarak: HDD'de 5400, 7200 rpm arasında önemli bir fark olur mu, onu merak ettim.
Hocam şöyle basitinden bir benchmark kıyaslaması vereyim. İşlemci i3-7100 ile hemen hemen aynı güçte. Bir de oyun sistemi kurarken bütçeye göre ekran kartını yüksek tutup, işlemciyi ise ekran kartını rahat besleyecek güçte en düşük işlemciyi seçmek daha iyi olur. Haksız mıyım?[emoji1]Eki Görüntüle 322891

Haklısın, ben de onu sonradan anladım artık. Ben bu zamana kadar Core i serisi kullandığım için alışkanlık olmuş, ondan aşağısı performansı düşürecek gibi düşünüyordum. :) Başka yerlerde AMD Ryzen serisini de söyleyenler var. Daha ileriye dönük, Intel'e kıyasla daha gelişmiş, daha ucuz diyorlar. Sence Ryzen mi almalıyım yoksa Intel mi?

128 ile 256 Bit tabi ki önemi var. Ancak önemi olduğu kadar fiyat farkı da var. :) Ben şuan RX 460 kullanmaktayım ve bu ekran kartına Nvidia tarafında 1050 denk geliyor. RX 550 ekran kartları, RX 460 modellerinden düşük performans sergiliyor. Piyasa da RX 460 kalmadığını düşünürsek, alabileceğin ve dolara inat en iyi ekran kartı şimdilik 1050 gibi. Ancak dediğim gibi verdiğim link üzerinden takip ederek Türkiye fiyatlarına nazaran 300 ile 400 TL fark ile ürünleri alabilirsin. Ayrıca indirimi yapılan ekran kartları genel de Türkiye'de nadir bulunan yada bulunsa bile fiyatı çok uçuk olan veya çok özelliği bulunan ve Türkiye fiyatına göre çok yüksek fiyatlı olup ucuza alabileceğin ekran kartları oluyor. Yani kısacası çok özellikli ve Türkiye fiyatına göre ucuza alabileceğin ürünler. Ay da bile 2 defa indirim yapıyorlar. Senin için tek sorun olacak şey: kargonun hemen gelmemesi. :)

Artık 1050'yi almak şart oldu gibi çünkü herkes aynı kartı tavsiye ediyor. Zaten iş ekran kartında bitiyor, almışken Nvidia 1050 olsun madem. Teşekkür ettim verdiğin bilgiler için. Daha başka tavsiyelerin, öneri listelerin olursa yazarsan memnun olurum...

Nanokatalog güvenilirdir fakat bazı parçaların gelmesi 20 gün sürebiliyor.

@rtakak şu anda cezalı. Topladığı sistemdeki HDD 5400Rpm imiş. Onu 7200Rpm yapacaksınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı