R7 240 Windows 8.1'de kullanma

Sayslowman

Decapat
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm fazla uzatmayacağım. Ben bu zamana kadar Windows 10 kullandım ama memnun değilim çünkü HDD olduğu için ağır çalışıyor. Windows 8.1 yüklemek istiyorum. Ama benim AMD Radeon R7 240 ekran kartım var ve AMD Windows 8.1'den 2017'den sonra desteğini kesmiş gözüküyor.
Buradan bakabilirsiniz: https://www.amd.com/en/support/grap...es/amd-radeon-r7-200-series/amd-radeon-r7-240
Yani çok saçma Windows 7'ye bile destek verirken 8.1'den çekmesi üzücü. Ben şimdi Windows 8.1 kurduktan sonra Windows 10 da kullandığım driveri kurmaya çalışsam sorun olur mu? Ya da bu eski driver FPS farkı yaratır mı? Detaylı bir şekilde açıklarsanız sevinirim.

Aleykümselam hocam. Linkteki yazıda Windows 7 sürücülerini Windows 8.1 için nasıl kurulacağı anlatılmış. Deneyebilirsiniz. Türkçe olmadığı için Google çevirici kullanabilirsiniz.

Teşekkürler hocam okuyup geleyim hemen.

Maalesef hocam. Dediğiniz gibi destek kesilmiş gözüküyor.

Maalesef hocam. Dediğiniz gibi destek kesilmiş gözüküyor.

Hocam yazılanları çeviriden çevirmeye çalıştım ama pek bir şey anlamadım. Rica etsem siz özetlyebilir misiniz? Hocam destek kesilmiş ama Windows 10'u SSD'siz kullanmak rezalet bir şey.

Hocam yazılanları çeviriden çevirmeye çalıştım ama pek bir şey anlamadım. Rica etsem siz özetlyebilir misiniz? Hocam destek kesilmiş ama Windows 10'u SSD'siz kullanmak rezalet bir şey.
Hocam özetle normal yolla kurulamıyor. Windows 7 x64 bit sürücüsünü "Aygıt Yöneticisi" yardımı ile kurmanız gerekiyor. Bu videoda RX 570 sürücüsünü kuruyor ama R7 240'ın sürücüsünü aynı yolla kurabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam eskiden bende ATI Radeon HD 4350 vardı ve bu yöntemi kullanarak 8.1'deki driveri Windows 10'a kurmuştum. Ama sürekli olarak eski versiyona atıyordu beni. Yine aynısı olmaz umarım. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Yanlış açıklamışım pardon ekran kartı driverini eski versiyona atıyordu Windows'u değil.

Re: Windows 8.1'de Adrenalin 2020?
Adrenalin 2020 , Windows 8.1 x64 üzerine kurulabilir

1 . Windows 7 x64 için en son sürümü indirin ( Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 19.12.3 )

2 . Kurulumu başlatın, paketi açmak için klasör seçin

3 . Yüklenemediğini belirten mesaj göründüğünde, programı kapatın

4 . "Aygıt Yöneticisi" nde farenin sağ tıklamasıyla aygıtınızı seçin ve "Sürücü Yazılımını Güncelle ..." yi seçin.

5 . "Sürücü yazılımı için bilgisayarıma göz at" ı seçin

6 . Sonraki ekranda kurulumun çıkarıldığı klasöre gidin ve "AMD \ Win7-Radeon-Software-Adrenalin-2020-Edition-19.12.3-Dec18 \ Packages \ Drivers \ Display \ W76A_INF" klasörünü seçin, "İleri" ye tıklayın ve bekleyin bitirmek için sürücü kurulumu

7 . Şimdi CCC'yi (Denetim Masası) yüklemek için, "Program Files \ AMD \ CCC2 \ Install" klasörüne gidin, "ccc2_install.exe" dosyasını çalıştırın ve yüklemenin tamamlanmasını bekleyin (birkaç dakika sürebilir)

8 . "Başlat" menüsünde "AMD Ayarları" grubunu bulun "AMD Ayarları" programını çalıştırın ve yapılandırın (tüm hizmetlerin ve programların otomatik başlatılmasını etkinleştirmek için ilk kez manuel olarak çalıştırılması gerekir)

9 . Arka plan işlemlerinin bitmesi ve sistemi yeniden başlatması için birkaç dakika bekleyin ("Kapatıp" açıp açmayın)

Artık tam sürücüyü ve Denetim Masası'nı (AMD Ayarları) yüklediniz ve özellikleri:

Snap2.png
Re: Windows 8.1'de Adrenalin 2020?
Adrenalin 2020 , Windows 8.1 x64 üzerine kurulabilir.
Kaynak: Adrenalin 2020 on Windows 8.1?

Hocam yakın zamanda RX 560 kartımla Windows 8.1'e geçmiştim ve herhangi bir sorun olmamıştı. Radeon Software sorunsuzca çalışıyor, gelen güncellemeleri eksiksiz kuruyordum.

Hocam ben biraz anlayacağınız üzere ufakta olsa takıntılı bir insanım. Diyelimki bu yöntem olmadı. Eski driver FPS kaybı yaşatır mı? Sonuçta önemli olan sürücü değil mi? Benim bildiğim ufak ayarlamalar dışında GeForce Experience, Radeon ayarları gibi şeylerin önemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…