Bendede ekran kartı overclockundan sonra aynı sorunlar baş gösterdi stabilite istiyorsanız default frekanslara geri döndürmelisiniz.
Kısmi olarak doğru söylemişBabam da Windows 10' a geçtiğinden beri bu sorunları yaşadığını söyledi. Sizce sorun işletim sistemi mi? Neyse, cevabınızı bekliyorum
Kısmi olarak doğru söylemişSistem eskimeye başlamış haliyle biraz eski sürüm sistem deneseniz daha güzel olur.
OC varsa kaldırıp bios güncelleyip Win 8.1'de deneyin elinde Win 7 varsa onda da deneyebilirsin. Dual boot ile istersen kur tekrar tekrar Win 10'a geçmek zorunda kalmazsın. Bu arada PSU' un kalitesiz.
PSU'nuzu değiştirdikten sonra temiz bir format ve güncel sürücülerle birlikte tekrardan deneyin. Birde kablolama yaparken, kabloların tam oturup oturmadığına dikkatlice bakın.
BIOS güncelleAsus M5A78L-M LX anakart. BIOS güncel değil.
Birincisi, Psu'yu değiştirirseniz kablolamayı yeniden yapmanız gerekecek. İkincisi, her zaman temiz bir format bilgisayarı dinçleştirir. Ayıp gerçekten, biz size tavsiye, olanak sunuyoruz; teşekkür edeceğiniz yerde tepemize çıkıyorsunuz. Ben size sadece bir öneri sundum, isterseniz uygulamaya bilirsiniz.Ne kablolaması? Kasamın kablolama desteği yok. Aynı zamanda bunu formata nasıl bağladın? Sorun donanımsal olarak anlaşılıyor sen diyorsun format at. Format atalı 1 sene olmadı daha. Aynı zamanda Windows' un dosyaları da sağlam. Hocam tam emin olmadan konuşmayın.
Ekran kartı ve işlemcinin sürücüleri güncel. Ses sürücülerini falan güncellemiyorum ana kartın çipseti eski yeni sürücüleri kaldırmıyor
Evet, sonunda işkence testini daha doğrusu kararlılık testini yaptım. Program AİDA64. 42 dakika boyunca yüksek overclock ile yaptığım test gayet güzel geçti. İşlemci 58 derece civarı çalıştı kısaca 60 derecenin üstüne bile çıkmadı. Ekran kartı 64 ile 65 derece arası çalıştı. Bu testlere güvenemediğim için biraz oyun açıp zorlayacağım. Sanırım sorun overclock yapmamada değil
Bilgisayar titremeye başladı bu arada acaba sabit diske mi bir şey oldu?