R7 250 GTA V Performansı

Diyeceğim şu ki R7 240 GTA 5' i çok rahat oynatıyor diye aldanıp almayın

X4 840
6GB 1866 MHZ RAM
R7 240.
768p High'da 40 45 FPS arası oynuyorum. 1080p'de de 28 30 arası oynarım. Fatih arkadaşımın dediği gibi 4 GB ram varken oyunu 15 dk oynadıktan sonra donmalar takılmalar başlıyordu. 2GB RAM ekledikten sonra sorunsuz stabil 45 FPS.

X4 840
6GB 1866 MHZ RAM
R7 240.
768p High'da 40 45 FPS arası oynuyorum. 1080p'de de 28 30 arası oynarım. Fatih arkadaşımın dediği gibi 4 GB ram varken oyunu 15 dk oynadıktan sonra donmalar takılmalar başlıyordu. 2GB RAM ekledikten sonra sorunsuz stabil 45 FPS.
Bundan bir önceki mesajı okusaydınız ne demek istediğimi anlardınız zaten.

Ulaş dostum sorunun R7 240 da değil senin RAM ve sana ait olan ekran kartında.Q8400 R7 240 a darboğaz yapacak bir işlemci değil.Gayet güçlü bir işlemci.Ya senin RAM de bir sıkıntı var yada sana ait olan ekran kartında sıkıntı var.R7 240 GTA V i stabil oynatıyor.Youtube da onlarca videosu mevcut.

Abiciğim doğru diyorsun da o RAM kullanımı en aza indirmek mümkün. Oyundaki RAM'i kullanan en fazla özellikler doku kalitesi ve gölgelerdir. Doku kalitesi normal ayarda iken oyun RAM'i kapasitesinden daha fazla kullanmaya çalışır ve bunun sonucunda da kasmalar oluşmaya başlar. Oyundaki doku kalitesinin ayarını normal ayarından High ve ya VeryHigh ayarına çekersek oyun RAM'i daha az kullanır ve kasmalar ortadan kalkar. Aynı şekilde oyundaki gölgelerde RAM'i aşırı derecede etkiler. Ama ben sizlere gölge ayarını değiştirmenizi önermiyorum çünkü oyundaki gölgeleri düşürdüğümüzde ve ya tamamen kaldırdığımızda oyunun tadını alamazsınız. Ben bu şekilde sadece doku kalitesinin ayarını yükselterek oyunun kullandığı RAM miktarını 6-7 GB'tan 3 GB'a indirmeyi başardım. 1 GB'ını da sistemin kullandığını farz edersek şuan için RAM'ler oyuna gayet ediyor. Benim arkadaşım sadece doku kalitesinin ayarını VeryHigh yapıp diğer ayarları komple aşağı çekerek oyunun kullandığı RAM miktarını 1.5 GB'a indirmeyi başardı. Ama sizlere şunu da söyleyeyim doku kalitesinin ayarını değiştirebilmeniz için 2 GB ve üstü bir ekran kartınız olması lazım. Çünkü doku kalitesi normal RAM'i değil ekran kartının RAM'ini harcar. Benim sistemimin GTA 5 oyununda kasma nedeni RAM'lerle alakalı değildir. Benim sistemimin GTA 5 oyununda kasma nedeni Q8400 işlemcinin ve R7 240 ekran kartı ile darboğaz yapmasıdır. Anlayışıyınız içi teşekkür ederim (y).

Hocam ben simdi GTX 1050 alacagım Q9400 islemci 4 gb ram var. Alsam oynar mıyım?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı