R7 250 Isınma Sorunu

Atesio

Megapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar hemen konuya girmek istiyorum. Öncelik ile benim eski bir güç kaynağım var yaklaşık 2-3 senedir kullanıyorum ve sistemimde çok yeni sayılmaz. Güç kaynağım 350W ben bu sisteme yeni bir ekran kartı satın almıştım. R7 250 ile her şey güzel gidiyor fakat ekran kartı %100 fan çalıştırmama rağmen 90 derecelere kadar yükseliyor ve bu sıcaklıkta beni rahatsız ediyor hele o sese dayanmama rağmen kart hala 90 derece. Bunun sebebini araştırdığımda soğutmadan ziyade karta yeterli enerji gitmemesinden kaynaklı bir sorun olduğuna dair bazı söylemlere denk geldim. Elimdeki kartında gpu çekirdeği frekansı 1110 bellek frekansı 900 mhz ben bunun gpu frekansını 1 ghz çeksem ısınma olayını bir miktar azaltma şansım var mı? Bana bir zararı olur mu ? Kaş yaparken göz çıkartmayalım ona göre sizlerin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var. Lisede dil ve anlatım dersi notum birdi. Modum kızmaz ise sevinirim kuralları biraz hiçe saydık galiba.

gpu.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum gördüğün üzere oyun filan açık değil dikkatli baktıysan. Bu arada vatan'da kartın çekirdek frekansına baktım ve 1060 mhz benim kartın çekirdeği 1110 da çalışıyordu. Ben de 1060 çektim fanlar %100 çalışırken maximum 74 derece gördüm. Kartın performansına olumsuz bir etkisi olmadı aksine aldığım fps çoğaldı. Galiba benim güç kaynağı kartı güzel besliyemiyor ve değerleri azaltınca watt değeri azalmış olabilir,güç kaynağı daha rahat besliyor olabilir. Sallamıyorsam belkide o değerde kart zorlanıyorda olabilir ilginç.

Sistem Bilgileri :

Anakart:Gigabyte GA-A55M-DS2
İşlemci:AMD athlon II x4 641 Quad Processor 2.80ghz
Ram:4GB 1333mhz
Güç Kaynağı:LPK9-350W
Ekran Kartı:Asus R7 250 oc 2gb ddr3 ( 75watt )

Son mesaj için düzenledim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı