R7 250 Sistemin aniden donması

Roperf

Hectopat

Sorunum şu ki oyun oynarken veya Youtube'da/Facebook'ta/Google'da herhangi bir işlem yaparken ekran donup oyunsa oyun çöküyor sitelerde geri geliyor.
Sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorsanız eğer şu anda kullandığım ekran kartı AMD R7 250.
Daha önceki Ekran kartım AMD HD 6570'di onda da aynı sorunu yaşıyordum.
Belki termal macun kurumuştur diye daha bugün yeniledim sorun devam ediyor.
Sorunun Power Supply'den olduğunu düşündüm Evga 450 BT ile değiştirdim daha önce dandik bi platoon vardı.
Sorun çözülmedi devam etti HDD'de sorun olduğunu düşündüm HDD'yi değiştirdim. Değiştirmeden önce Windows 7 vardı değiştirdikten sonra gerek sıkıldığımdan gerek merak ettiğimden bu forumda olan Windows 10 Pro'yu kurdum.
Ekran kartını daha önce değiştirdiğim için onu saymıyorum ondada sorun düzelmedi zaten
Ta ki şöyle bir şey var ki benim bilgisayarımın yan tarafı açık.
Açık olduğu için fark ettim zaten işlemcinin yan tarafında üzerinde GİGABYTE yazan bir sarı soğutma peteği var. Oraya elimi koyduğumda 5 saniyeden fazla tutamıyorum o kadar sıcak oluyor.
Sorun anakartta veya işlemcide olabilir mi? Sadece onlar kaldı değiştirmediğim. Şu anki işlemcim Intel Q8200. Anakartım Gigabayte ga-g31m-es2l.

Başlıca Sistemim;
Ekran Kartı : AMD 2GB 128 bit R7 250 Ekran kartı
Anakart : GİGABAYTE GA-G31M-ES2L
HDD: 500 GB'lik bir şeyler adını okuyamadım
İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.33GHz
RAM : 4 GB
İşletim Sistemi : Windows 10 Pro 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:

Sorunum şu ki oyun oynarken veya Youtube'da/Facebook'ta/Google'da herhangi bir işlem yaparken ekran donup oyunsa oyun çöküyor sitelerde geri geliyor.
Sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorsanız eğer şu anda kullandığım ekran kartı AMD R7 250.
Daha önceki Ekran kartım AMD HD 6570'di onda da aynı sorunu yaşıyordum.
Belki termal macun kurumuştur diye daha bugün yeniledim sorun devam ediyor.
Sorunun Power Supply'den olduğunu düşündüm Evga 450 BT ile değiştirdim daha önce dandik bi platoon vardı.
Sorun çözülmedi devam etti HDD'de sorun olduğunu düşündüm HDD'yi değiştirdim. Değiştirmeden önce Windows 7 vardı değiştirdikten sonra gerek sıkıldığımdan gerek merak ettiğimden bu forumda olan Windows 10 Pro'yu kurdum.
Ekran kartını daha önce değiştirdiğim için onu saymıyorum ondada sorun düzelmedi zaten
Ta ki şöyle bir şey var ki benim bilgisayarımın yan tarafı açık.
Açık olduğu için fark ettim zaten işlemcinin yan tarafında üzerinde GİGABYTE yazan bir sarı soğutma peteği var. Oraya elimi koyduğumda 5 saniyeden fazla tutamıyorum o kadar sıcak oluyor.
Sorun anakartta veya işlemcide olabilir mi? Sadece onlar kaldı değiştirmediğim. Şu anki işlemcim Intel Q8200. Anakartım Gigabayte ga-g31m-es2l.

Başlıca Sistemim;
Ekran Kartı : AMD 2GB 128 bit R7 250 Ekran kartı
Anakart : GİGABAYTE GA-G31M-ES2L
HDD: 500 GB'lik bir şeyler adını okuyamadım
İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.33GHz
RAM : 4 GB
İşletim Sistemi : Windows 10 Pro 64 Bit

Bütün sistemlerinizde kullandığınız sistemi yoracak bir program var mıydı arkaplanda çalışan?

Anakartınız üzerinde kaç tane PCI express x16 slotu var?
O dediginin ne oldugunu bilmiyorum anakart modelini belirttim zaten
Galiba ekran karti girisini soruyorsun 1 tane var
Altındada girisleri tam tersi olan 2 giris daha var ne icin bilmiyoeum ama ekran karti icin degil
Up

Son düzenleme:

Galiba ekran karti girisini soruyorsun 1 tane var
Altındada girisleri tam tersi olan 2 giris daha var ne icin bilmiyoeum ama ekran karti icin degil
Up
PCI Express slotu sıkıntılı olabilir o yüzden sormuştum. Bu tarz sıkıntılar yaşatabilir.

Eyer orasısıkıntılı olsaydı bu soeunj yasadigimda ekran kartinin fani durmazmiydi
Hayır bizzat ben yaşadım görüntüde bozulmalar oluşuyor. Bu donmayı detaylı bir şekilde aktarsanız mesela çok sekme varken mi böyle gibisinden.

Yol bozulma olmuyor ekran konuyor arkada oyunun sesi muzigi felan geliyor bi zamn sonrada oyun cokuyor @Shadow Ryzen
Şimdi çok garip bir durum. HDD'de sorun var desem değiştirmişsin. Oyunda sorun var desem. İnternette gezerken de oluyor diyorsun. Tuhaf bir olay.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı