R7 260X için 300Watt PSU

falan filan

Hectopat
Öncelikle merhaba. Şu anda elimdeki sistem ;

İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHz
Anakart: Foxconn PRODUCT : Motherboard : Details
PSU: 300 Watt Casper PC ile gelen kendi güç kaynağı
RAM: 4 GB ddr2 kullanılabilir miktar 3,24 GB yazıyor sistem özetinde
Ekran kartım bozuldu şu anda anakarttan kullanıyorum.

İleride sizin bu videoda bahsettiğiniz gibi APU bir sistem toplamayı düşünüyorum ancak su an için o sisteme ayıracak bütçem yok. AMD Sistem Toplama Rehberi - YouTube

Benim sorum şu an elimde ekran kartsız ve 300W güç kaynaklı PC'ye

R7 260X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - PCI-E - Ekran Kartları - Vatan Bilgisayar

Ekran kartı alırsam (ileride toplayacağım AMD sistemde APU ile CrossFire olabiliyormuş galiba?)

1-Elimdeki anakartla ve PSU ile bu ekran kartı çalışır mı?
2-Eğer PSU yetersiz olursa ve yeni PSU alırsam birlikte yeni ekran kartını bu anakarta taktığımda 4 GB ddr2 RAM ile alacağım performans oyun açısından ne düzeyde olur?
3-Elimdeki anakarta SSD takılabiliyor mu ?

- - - Güncellendi - - -

Konu güncel arkadaşlar. Bir kaç gün içerisinde çözmem gerek bu işi, anlayanlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- PSU yetersiz.
2- Yeni PSU ve ekran kartı alırsan iyi olur. Performansı da iyi olur zira PClex16 yuvaya sahip.
3- SSD takabilirsiniz. SATA3 yuvası mevcut değil fakat SATA2 yuvası da yeterli olacaktır. Günlük kullanımda hissedemezsiniz diyebilirim.

R7 260X= 115W
Core 2 Quad Q9400= 95W
Sistemin geri kalanı= (taş çatlasa) 50W. Toplamda => 260W. Yani sağlam bir 400W alman lazım veya şöyle diyeyim, 12V kanalından en az 27A akım verebilen bir güç kaynağı almalısın.

Günlük kullanımda SSD'nin bir artısını mı hissedemem sata 2 olduğu için yoksa pek bir fark yoktur sata 2 sata 3 mü demek istediniz? Bir sorum daha olacak ileride AMD A10 7850K işlemci ile bu almayı düşündüğüm R7 260X eş zamanlı olarak çalıştırabilir miyim? Performans açısından artısı olur mu ? Ya da sizin başka bir ekran kartı öneriniz olabilir mi ? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA3 ve SATA2 arasındaki farkı hissedemezsiniz diyorum. Benim tavsiyem, bütçeniz uygun değile; biraz daha bütçe sağlayıp daha iyi bir şeyler yapmanız. Bütçeniz uygunsa, GTX 760 gibi kartlara yönelmeniz.

SATA3 ve SATA2 arasındaki farkı hissedemezsiniz diyorum. Benim tavsiyem, bütçeniz uygun değile; biraz daha bütçe sağlayıp daha iyi bir şeyler yapmanız. Bütçeniz uygunsa, GTX 760 gibi kartlara yönelmeniz.

Tavsiye için teşekkürler.

Kaveri APU'lar yalnızca R7 240 ve R7 250 ekran kartlarıyla CF yapılabilmekte.

Ya bu kötü oldu işte keşke R7 260x ile de cf yapılabilse. Ben bütün planımı buna göre yapmıştım. Şimdiki sistemde bu ekran kartını kullanıp ileride apu ya geçiş yapınca cf yapıp dual kullanacaktım. Farklı alternatifler düşünmem lazım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı