R7 260X için Everest ATX-450W yeterli mi?

ayhankutlay

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam Özür dilerim. Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bir çok kişinin zorlandığı bir konuda ben de zorlanıyorum.Yardım eden ve etmeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Asus R7 260X Gddr5 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Ekran kartını almayı planlıyorum gelecek ayın 12 sinde şuan kullandığım Power Supply yeterli midir. Öğrenci olduğum için taktir edersinizki parasal anlamda biraz zorlanıyoruz. sitesinde minumum 500 w yazıyor fakat benim bilgisayarımda CD okuyucu yok ve 2 adet 7200 RPM hdd var gerekirse 1 inide çıkarta bilirim.

G1vBX3.jpg

Y5vDLj.jpg

SİSTEM
Ek olarak 1 adet usb logitech g300 maus ve exper PS/2 klavye takılı sisteme

Son düzenleyen: Moderatör:
O power'in artık değişmesi gerek kardeşim. Mantık olarak yetmesi lazım ama power yıl geçtikçe güç kaybeder. Msi'nin bir dergisinde bir power ne kadar kaliteli olursa olsun 3 yıl sonra ortalama %15 güç kaybeder yazıyordu. Senin power'in gerçek 450 watt değil ve tahminimce alalı 2-3 yıl olmuş. Bu power'e bel bağlaman doğru olmaz kardeşim. Sorunsuz bir şekilde kartını çalıştırsa bile uzun vadede donanıma zarar vermesi muhtemel.

Ben pek çalıştıracağını zannetmiyorum. Çalıştırsada sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek. Bir PSU edinmelisiniz malesef. Bütçenizin sıkıntılı olduğunu söylemişssiniz. PSU almak için ne kadar bütçe ayırabilirsiniz. Ona göre bakalım olmadı ikinci el bir tane buluruz.

Çok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar. Ekran kartını alacağım daha sonra Psu alacağım. Asus ve bir kaç sitede kaç watt Psu gerekli diye sistemi yazarak baktığımda 257-300 arası bir watt gücü çıkıyor. 2 ay idare eder sanırım Türkçe kural ihlali nedeni ile ceza yediğim için cevap atamadım kusura bakmayın.

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam Özür dilerim. Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bir çok kişinin zorlandığı bir konuda ben de zorlanıyorum.Yardım eden ve etmeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Asus R7 260X Gddr5 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Ekran kartını almayı planlıyorum gelecek ayın 12 sinde şuan kullandığım Power Supply yeterli midir. Öğrenci olduğum için taktir edersinizki parasal anlamda biraz zorlanıyoruz. sitesinde minumum 500 w yazıyor fakat benim bilgisayarımda CD okuyucu yok ve 2 adet 7200 RPM hdd var gerekirse 1 inide çıkarta bilirim.

Eki Görüntüle 22920

Eki Görüntüle 22921

SİSTEM
Ek olarak 1 adet usb logitech g300 maus ve exper PS/2 klavye takılı sisteme

PSU 500W olsa tam yeterdi, zaten işlemcininz de biraz eski i5 veya FX6300 olsaydı daha iyi olurdu.
Ayrıca bütçe yetiyorsa R9 270X alınmalı, marka olarak Sapphire'ı tek geçerim.

Önerin için teşekkür ederim fakat r7 260x ile r9 270x arasında 300 TL den fazla fark var nakit sıkıntısı olmasa zaten PSU alırım :) İşlemcim eski evet zaten nakit sıkıntısı olmasa işlemci değiştiriken RAM ve anakartı da değişmem gerek :) Takdir edersin ki buda biraz maliyet istiyor.
Artık ilerleyen senelerde kısmet olur da memur olursak 2016 yılında düşünüyorum güzel bir sistem :)

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar, ekran kartını aldım 1 haftadır deniyorum. PSU yeterli geldi. Yine de önümüzdeki ay PSU almayı planlıyorum.

Ayhan Bey kartınız hayırlı olsun. Oynamakta olduğunuz oyunları Fps testine tabii tutup değerleri bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı