Ben de bir süre önce aynı problemi yaşadım, bendeki R7 240 4GB idi. Windows 10'da formattan sonra ekran kartını otomatik tanıyıp kendi bulduğu driverı yüklemeye çalışıyor, bir yandan da ben kendim driver yüklemeye çalışınca çakışma oluyor diye düşünmüştüm, kendimce problemin sebebi buydu. Windows kurulumu yaptıktan sonra interneti kesip driverı kurup sonra bağlantıyı geri açmıştım. Windows ayarlarından da otomatik sürücü yükleme kapatılabilir fakat işlemden sonra tekrar açılması faydalı zira chipset sürücülerine kadar her şeyi windows kendi hallediyor, 90'lardaki driver bulma yükleme furyasından sonra bunlar çok güzel geliyor bana.
Ha bir de driverı kendin yüklemeyip windowsa bırakmayı deneyebilirsin, fakat genelde windowsun bulduğu tam randımanlı olmuyor. Yani windowsun bulduğu yalnız sürücü yazılımı ile koca radeon yazılımını kıyasla, çok daha fazla seçenek var.
Bu arada her seferinde format atmana gerek yok, display driver uninstaller indirip onunla sürücüleri temizleyip bu dediklerimi deneyebilirsin. Bilgisayarın masaüstü ekranına gelmiyorsa güvenli modu açıp o şekilde sil sürücüleri, sonra baştan dene. Güvenli modda ağ desteği olmasın.