R7 265 glitch sonrası mavi ekran

des_tek

Kilopat
RAM
8 GB RAM(4x2) 1600mhz Corsair CL9
SSD veya HDD modeli
500GB HDD Western Digital/250gb SSD Sandisk
Ekran kartı
AMD R7 265
Anakart
MSI 970 Gaming
İşlemci
FX6300
Merhaba, evdeki masaüstü bilgisayar arızalıydı bir senedir, ekrana görüntü bile gelmiyordu. Memlekete dönmüşken bilgisayarcıya götürdüm, parçaları söküp takınca açıldı sistem. Temiz bir format attım, iki saat civarı normal çalıştı ama sonrasında ekran maviye döndü ve kilitlendi bilgisayar. Öyle hata falan vermedi, parlak mavi düz ekran oldu. Sıfırlayınca tekrar etmeye devam etti problem. En son Windows bu böyle olmaz sıfırla sen bunu diye hata gösterdi, bir saattir sıfırlanma ekranında ve şimdiye kadar görüntüde herhangi bir kırılma olmadı.
Şüphelendiğim birkaç ihtimal var, bilgisayar oldukça eski olduğundan HDD/SSD veya ekran kartında bozulma olabilir, PSU ikinci el alınmıştı ve sisteme gerekli gücü sağlayamıyor olabilir veya sürücülerle ilgili bir sıkıntı söz konusu.
Kardeşlerime yaptırdım demiştim, sevindiler bayağı. O yüzden düzeltmeden dönsem olmaz şimdi, ama üç gün sonrasına biletim var. Hızlı bir şekilde problemi belirleyip düzeltmem gerekiyor. Yeni sistem toplayacak veya şüpheli olan tüm parçaları değiştirebilecek zamanım veya bütçem yok, en fazla 1000 TL ve iki günümü ayırabilirim. Bir sene dayansa yeterli, bir sonraki gelişimde yeni bilgisayar ayarlarım çocuklara. Bilgisayarın parçalarını aşağıda belirttim ve yardımlarınızı rica ediyorum.
Düşük ihtimal, ancak sorunu kendi başıma çözmeyi başarabilirsem ileride aynı sorunu yaşayanlar için ilk mesajı çözümle editliyor olurum.
Edit: 01:05 itibariyle bilgisayar resetlendi ve normal çalışıyor. Şu anda driverleri yüklüyorum, muhtemelen hatayı tekrar alacağım birazdan.

Bilgisayar yeniden çöktü, windows kurtarma ekranından ileriye geçemiyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    450,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı