Öncelikle uzun zamandır yaşadığım bir sorundan muzdaripim, Ekran kartı modelim R7 265 ve işlemcim i5 655k , bilgisayarımı ilk aldığımda oyunlardaki FPS değerleri mükemmeldi ve bilgisayardan pek anlamadığım için bilgisayarcıya format attırmak zorunda kaldım. Driverlar yüklü ve güncel olmasına rağmen gözle görülür derecede FPS düşüşü yaşadım fakat Lol oyununu kasmadan orta ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabiliriyordum. Ve bir gün ekran kartım arıza verdi. Çipleri yanmış galiba. Bir arkadaşım yoluyla ekran kartı fırınlama tekniği ile bir şekilde düzelttik ve birdaha maalesef ki o bilgisayarcıya format attırmak zorunda kaldım. Yine aynı driverlar yüklü güncel bir sıkıntı yok ama önceden Windows 7'di şimdi Windows 10 olmuştu ve Lol oyunu aşırı derecede kasıyordu. R7 265 'i olan, neredeyse sistemi benimkiyle aynı olan arkadaşım yüksek ayarlarda oynayabiliyorken ben nasıl düşük ayarlarda kasarak oynayabiliyor? Çözümü nedir? Formatı ben atsam kasma sorununu çözebilir miyim? Teşekkürler.
Bu arada R7 265 yerine ne kadar darboğaz yapsada RX 580 modelini takıp denedim belki sorun ekran kartındadır diye. Durum aynı arkadaşlar ne zaman format atmaya götürdüm, kasmaya başladı.