R7 265 sistem FPS düşüş sorunu

MehmetAnıl

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba Technopat ailesi. Bu benim ilk konum olacak. Yardimlarinizi bekliyorum
Öncelikle R7 265 ekran kartli, i5 760 2.80 GHz islemcili, 8 GB RAM'li bi sisteme sahibim. Anakartım ise Asus P7P55 LX. Bu sistemle ilgili beni en cok supheye dusuren konu ise PSU. Everest'in 400w bi PSU'sunu kullaniyorum. Problemime gelirsek GTA 5, FarCry 4 gibi oyunlarda bi sure sonra asiri FPS dususleri ile karsilasmaktaydim. Ornek olarak GTA 5'te normalde 50-60 FPS ile oynarken yarim saat sonra FPS'im 20-30'a dusmekte ve oyunu oynanmaz bi hale getirmekteydi. Asil problemim sorunun neyden kaynaklandigini bilemiyorum. İslemcim 2.80 GHz oldugu icin darbogaz yapiyor olabilir mi ? Eger oyleyse overclock yapmami tavsiye eder misiniz? Yoksa 400w PSU sisteme yetmeyip bi sure sonra FPS dususlerine mi neden oluyor? Eger oyleyse 600w bi PSU isimi gorecek midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım ısnma kaynaklı bir problem yaşıyorum. Ama söylediğiniz gibi psu olarak 600w cooler master bi psu alacağım. Soğutucu olarak da zalmanın bi soğutucusunu uygun gördüm. İşlemcimi de 3.8 ghz e overclocklamaya karar verdim. Peki eğer ekran kartım ısınmakta ise ona ne gibi bi çözüm bulabilirim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…